‘Kamp Waes’ moet afscheid nemen van drie deelnemers tijdens oriëntatieopdrachten

Gisteren was het alweer tijd voor de derde aflevering van Kamp Waes. Hoewel de kijker in de tweede aflevering van niemand afscheid moest nemen, was dat in de nieuwe aflevering toch een beetje anders. Zowel bij de opdracht in het Fort van Dave als in de lange oriëntatieloop vielen er slachtoffers. Op die manier blijven er nu dus nog 10 kandidaten over.

Nadat de tweede aflevering iedereen leek te sparen, heeft de derde aflevering toch slachtoffers gemaakt. Maar liefst 3 van de 13 overgebleven kandidaten namen gisteren afscheid van Kamp Waes.

Kamp Waes

In Kamp Waes worden 15 deelnemers uitgedaagd door de Special Forces. Het gaat om zware fysieke uitdagingen, maar ook mentaal worden de kandidaten volledig op de proef gesteld. Ze krijgen een volledig waarheidsgetrouwe opleiding, waardoor er geen tijd is om te rusten.

De voorbije afleveringen hebben de kandidaten alvast geen rust gekend. Zo gingen ze van start met een Bergham Run en wat oefeningen op het terrein, gingen ze midden in de nacht aan watergewenning doen én deden ze ook al een volledige uithoudings- en durftest op hoogte.

Drie afvallers

Deze week brachten de Special Forces de kandidaten naar het Fort van Dave. Daar moesten ze één voor één een donkere grot inkruipen en zelf hun weg naar buiten zien te vinden. Buiten het gebruik van een verkeerde, veel te nauwe, ingang, verliep dat bij de meesten nog vlot. Behalve voor Julien, die volledig in paniek raakte en daarbij ook nog eens zijn voet omsloeg.

Daarna trok de groep naar de Hoge Venen. Net voor de nieuwe opdracht begon, besliste Fly toch dat het al einde verhaal was voor Julien. De rest begon zonder het te weten aan een lange tocht van ongeveer 50 kilometer.Het grootste probleem daarbij: de alsmaar moeilijker wordende kaarten. Bij het kaartlezen liep het voor nog twee kandidaten verkeerd af. Zowel Emma als Youssef dwaalden na enkele uren nog steeds rond het startpunt, waarna ze uit de wedstrijd werden gehaald.

Kamp Waes is elke zondag om 20 uur te zien op VRT 1.

Meer
Lees meer...