‘Kamp Waes Classified’ op VRT MAX geeft ons een blik achter de schermen van de Special Forces

Vanaf vandaag is Kamp Waes Classified wekelijks te bekijken op VRT MAX. Daarin zien fans van Kamp Waes hoe het er echt aan toegaat bij de Special Forces. In korte afleveringen van ongeveer 10 minuten vertellen Fly en andere leden van de elite waarom sommige zaken en oefeningen zo belangrijk zijn tijdens missies.

Op zondagavond is het nieuwe seizoen van Kamp Waes van start gegaan. Net als in het eerste seizoen stonden ook nu heel wat mentaal en fysiek sterke kandidaten aan de start van het grootste avontuur van hun leven. Ondertussen zijn er met Ilias en Eva al twee deelnemers moeten vertrekken.

De andere 13 strijden dapper door en zullen de komende weken nog voor heel wat uitdagingen komen te staan. Dat die verschillende beproevingen belangrijk zijn voor een lid van de Special Forces, wordt in Kamp Waes Classified bewezen.

Kamp Waes

In Kamp Waes worden 15 deelnemers uitgedaagd door de Special Forces. Het gaat om zware fysieke proeven, maar ook mentaal worden de kandidaten volledig op de proef gesteld. Ze krijgen een volledig waarheidsgetrouwe opleiding, waardoor er geen tijd is om te rusten.

Voordat de kandidaten écht aan de opleiding konden beginnen, was er net zoals vorig jaar een Bergham Run. Daarbij moesten de deelnemers 8 kilometer lopen in 50 minuten. Op het eerste zicht lijkt dat geen onmogelijke opdracht, maar met een rugzak van 20 kilogram wordt dat meteen al een pak zwaarder. 

Classified

Elke week verschijnt er op VRT MAX een aflevering van Kamp Waes Classified waarbij leden van de Special Forces meer uitleg geven over de opdrachten die de kijker de voorbije aflevering gezien heeft. In de eerste aflevering is dat dus de Bergham Test, die van groot belang is geweest tijdens een missie in Tsjaad.

“De Bergham Run test de mentale en fysieke kwaliteiten van operatoren. Maar het is ook de perfecte enscenering van een Escape: moeten vluchten wanneer het fout loopt. Operator Eddy vertelt het verhaal van zo een Escape tijdens een missie in Tsjaad”, valt er onder de eerste aflevering te lezen. De komende weken verschijnen er nog veel meer verhalen over andere missies.

Kamp Waes is elke zondag om 20 uur te zien op VRT 1. Kamp Waes Classified verschijnt elke maandag op VRT MAX.

Meer
Lees meer...