Eerste aflevering ‘Kamp Waes’ zorgt meteen voor twee afvallers

Op zondagavond is het nieuwe seizoen van Kamp Waes van start gegaan. Net als in het eerste seizoen stonden ook nu heel wat mentaal en fysiek sterke kandidaten aan de start van het grootste avontuur van hun leven. Maar voor dat avontuur echt kon beginnen, moesten de kandidaten de Bergham Run tot een goed einde brengen. Voor sommigen eindigde Kamp Waes daar al.

De afgelopen weken stonden in het teken van de terugkeer van Kamp Waes op VRT 1. Zo stelde presentator Tom Waes de 15 kandidaten al uitgebreid voor in verschillende video’s en aankondigingen. Toch leerde de kijker die kandidaten pas echt kennen tijdens de eerste aflevering.

Hoewel er 15 – zelfs 16 – kandidaten aan de start van de eerste aflevering stonden, zijn er maar 13 die ook verder mogen strijden.

Bergham Run

In Kamp Waes worden 15 deelnemers uitgedaagd door de Special Forces. Het gaat om zware fysieke proeven, maar ook mentaal worden de kandidaten volledig op de proef gesteld. Ze krijgen een volledig waarheidsgetrouwe opleiding, waardoor er geen tijd is om te rusten.

Voordat de kandidaten écht aan de opleiding konden beginnen, was er net zoals vorig jaar een Bergham Run. Daarbij moesten de deelnemers 8 kilometer lopen in 50 minuten. Op het eerste zicht lijkt dat geen onmogelijke opdracht, maar met een rugzak van 20 kilogram wordt dat meteen al een pak zwaarder. Enkel wie binnen de tijd zou aankomen, mocht verder.

Exit

Aan de start stonden 15 kandidaten en één mol: Ralph. Hij werd door de Special Forces aan het programma toegevoegd om de groep in de gaten te houden. “Sommigen doen zich anders voor bij ons dan in de groep en daarom is Ralph interessant”, klinkt het bij oude bekende Fly.

Fly was alleszins wel blij verrast door de eerste opdracht van de kandidaten. Maar liefst 13 van de 15 originele kandidaten konden de Bergham Run tot een goed einde brengen. Daarbij zorgden enkelen zelfs voor een gigantisch goede tijd. Voor politieagent Ilias (29) en gewichthefster Eva (25) was er minder goed nieuws, zij kwamen te laat binnen en moesten het kamp meteen verlaten. Na nog enkele testen besloot Fly dat alle andere kandidaten hun avontuur mochten verderzetten.

Kamp Waes is elke zondag om 20.40 uur op VRT 1 te zien.

Meer
Lees meer...