Kapster deelt schokkende foto: “Zo belastend is onze job echt!”

Kapster deelt schokkende foto: “Zo belastend is onze job echt!”

Als je de onderstaande Facebookpost bekijkt, zou je denken dat de vrouw op de foto professioneel bokser is of een pijnlijke val heeft gemaakt. Maar niets is minder waar … want ze is eigenlijk gewoon kapster.

De Britse massagespecialist Hitesh Patel deelde de afbeelding van de rug van de vrouw, die één van zijn patiënten is. Haar beroep: geen professioneel bokser, maar kapster die dagelijks voorovergebogen aan het kapsel van haar klanten werkt.

“Dit is Grace Campbell. Ze staat urenlang voorovergebogen met haar voeten naar voren gedraaid, een borstel in de ene hand en een haardroger in de andere. Terwijl ze werkt, komen haar spieren en rug in een onnatuurlijke positie te staan. Als ze dan eindelijk haar materiaal neerlegt en even in een neutrale positie wil gaan zitten, lukt dit niet meer”, zegt hij in de post.

Vervolgens legt hij uit hoe hij dit kan behandelen. “Om haar lichaam terug normaal te doen functioneren, moeten we eigenlijk alle spieren stretchen en heel de ruggengraat opnieuw africhten. Yoga-oefeningen zullen dan ook een groter effect hebben.”

Niet alleen kappers hebben last van dit soort blauwe plekken. Het komt nog meer voor bij beroepen waar je lang in een onnatuurlijke positie rechtstaat, zoals tandarts. Denk dus de volgende keer maar twee maal na als je vindt dat sommigen een ‘makkelijke’ job hebben – er kan meer achter schuilen dan je denkt.

Gesponsorde artikelen