Left Right
scrollTop top

Kerstman valt op mannen in reclamespotje Noorse post


Homoseksuele Kerstman
© YouTube Posten

Elk jaar pakken verschillende bedrijven uit met emotionele kerstadvertenties. Die van de Noorse post, Posten, is extra bijzonder. Omdat homoseksualiteit in 2022 50 jaar toegelaten is in Noorwegen, toont de advertentie dat ook de kerstman perfect op mannen kan vallen.

Het Noorse postbedrijf Posten heeft dit jaar een heel bijzondere kerstreclame gedeeld. Daarin valt de Kerstman namelijk op mannen en probeert hij zoveel mogelijk tijd door te brengen met de man van z’n leven.

When Harry met Santa

Het spotje kreeg de naam When Harry met Santa, wat een duidelijke verwijzing is naar de romantische film When Harry met Sally. De reclamevideo kreeg dan ook een romantisch kantje, maar wel eentje tussen twee mannen: Harry en de Kerstman.

In het begin van het spotje is te zien hoe Harry en de Kerstman elkaar voor het eerst ontmoeten. In de jaren die daarop volgen, wacht Harry elk jaar vol ongeduld tot hij de Kerstman opnieuw ziet. De twee groeien elk jaar dichter naar elkaar toe, maar hun tijd samen is altijd kort. De Kerstman moet namelijk alle cadeautjes rondbrengen op diezelfde avond.

Op het einde zien we hoe Harry een brief stuurt naar de Noordpool met daarop: “All I want for Christmas is you“. De daaropvolgende Kerst worden de pakjes van Harry met de post geleverd. Maar daar is een goede reden voor. De Kerstman heeft namelijk hulp ingeschakeld zodat hij meer tijd kan doorbrengen met zijn geliefde. Vervolgens verschijnen de woorden: “In 2022 viert Noorwegen de vijftigste verjaardag van te kunnen houden van wie je wil.”

Bekijk hier de mooie kerstadvertentie van Norgen Posten:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…