Left Right
scrollTop top

Ketnet komt met eigen ‘wtFOCK’, gebaseerd op Noorse reeks van makers van ‘Skam’


Meisjes Ketnet
© VRT

Na het gigantische succes van wtFOCK, komt nu ook Ketnet met een eigen reeks die zich vooral online zal afspelen. De reeks heet Meisjes en is gebaseerd op de Noorse reeks Jenter. Jenter werd gemaakt door de makers van Skam, waarop wtFOCK gebaseerd is.

Wie tegenwoordig jongeren wil boeien voor een reeks, doet dat het beste via het internet. Dat bleek al uit het enorme succes van wtFOCK. Nu komt ook Ketnet met een reeks die zich voornamelijk online zal afspelen. Ook Sputnik Media werkt mee aan de reeks. Het productiehuis was verantwoordelijk voor de succesreeks wtFOCK en weet dus perfect hoe je een online reeks kan laten uitgroeien tot een gigantisch succes.

wtFOCK

Het concept van Meisjes wordt dus hetzelfde als dat van wtFOCK. In realtime zullen er op de online platformen van Ketnet fragmenten en foto’s gelost worden. Daardoor heb je als kijker het gevoel dat je mee in de reeks zit.

Voor Meisjes haalde Ketnet opnieuw de mosterd in Noorwegen, specifiek bij de makers van de razend populaire reeks Skam, waarop wtFOCK, maar ook tientallen andere internationale versies gebaseerd zijn. De makers van Skam maakten na het grote succes van Skam ook de reeks Jenter (Noors voor “Meisjes”) en daar zal de reeks van Ketnet dus ook op gebaseerd zijn.

Meisjes

In een persbericht laat VRT al weten waar we ons aan mogen verwachten. “Meisjes volgt de avonturen van vier vriendinnen: Luna, Amélie, Cleo en Fleur.” Die rollen zullen gespeeld worden door de jonge en nog onbekende actrices Jackie Gilles (Luna), Lore Heremans (Amélie), Alycia Metdepenningen (Fleur) en Amira Elwaleed (Cleo).

Net zoals bij wtFOCK zal de reeks voornamelijk online verlopen in realtime. “Wanneer de meisjes bijvoorbeeld iets meemaken op woensdagnamiddag, is dat korte videofragment ook effectief op dat ogenblik online te bekijken.” Op het einde van de week zullen alle fragmenten van de week dan gebundeld worden in een aflevering die ook te zien zal zijn op Ketnet.

Meisjes zal vanaf 1 september te volgen zijn via de online platformen van Ketnet.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.606.048
 • Aantal
  doden
  1.149.702
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  305.409
 • Aantal
  doden
  10.737