‘Killers of the Flower Moon’ krijgt nieuwe trailer; Oscar op komst voor Leonardo DiCaprio?

Een van de films waar dit jaar het meest wordt naar uitgekeken, heeft zojuist een nieuwe trailer gekregen. Het gaat om Killers of the Flower Moon, de nieuwste prent van Martin Scorsese. Daarin zien we vooral hoofdrolspeler Leonardo DiCaprio, die nadrukkelijk lijkt te solliciteren naar een tweede Oscar.

De samenwerking tussen regisseur Martin Scorsese en acteur Leonardo DiCaprio leverde met Gangs of New YorkThe AviatorThe DepartedShutter Island en The Wolf of Wall Street doorheen de jaren al heel wat meesterwerkjes op. Het veelvuldig bekroonde duo keert in oktober terug met Killers of the Flower Moon. Die film is al in de maak sinds 2020, toen Apple TV+ Scorsese wegplukte bij Netflix. Voor die streamingdienst had hij eerder The Irishman gemaakt.

Osage Nation

Killers of the Flower Moon is gebaseerd op een gelijknamig boek uit 2017 en vertelt een waargebeurd verhaal. De film speelt zich af in het begin van de 20ste eeuw en gaat over de Native American-stam Osage Nation. Die werden toen namelijk van de ene dag op de andere steenrijk omdat er op hun grondgebied olie was ontdekt.

Die rijkdom trok heel wat blanken aan die de Osage wilden gebruiken om zelf zoveel mogelijk geld te verdienen. Dat deden ze eerst met manipulatie en afpersing, maar al snel werd er overgegaan tot moord. Regisseur Scorsese liet recent weten dat hij tijdens de productie van Killers of the Flower Moon op een bepaald volledig herbegonnen is. Reden daarvoor is omdat hij de film meer wilde vertellen vanuit het standpunt van de Osage en niet vanuit de blanken.

Leonardo DiCaprio

De film volgt Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) en Mollie Kyle (Lily Gladstone) die een onmogelijke romance beginnen. Mogelijk verraad zal hun liefde echter zwaar testen. DiCaprio wordt nu al genoemd als een van de favorieten om de Oscar voor Beste Acteur te winnen. Bij de bookmakers moet hij daarbij voorlopig enkel Cillian Murphy uit Oppenheimer voorlaten.

Naast DiCapro en Gladstone bestaat de cast van Killers of the Flower Moon verder ook nog uit Robert De Niro, Jesse Plemons, Tantoo Cardinal, John Lithgow, Brendan Fraser, Cara Jade Myers, JaNae Collins, Jillian Dion, William Belleau, Louis Cancelmi, Tatanka Means, Michael Abbot Jr., Pat Healy, Scott Shepard, Jason Isbell en Sturgill Simpson.

Bekijk hier de trailer van Killers of the Flower Moon:

Killers of the Flower Moon is vanaf woensdag 18 oktober te zien in de cinema.

Meer
Lees meer...