Nieuwe Scorsese-film met Leonardo DiCaprio vanaf oktober te zien

Martin Scorsese’s (80) langverwachte film Killers of The Flower Moon met in de hoofdrol Leonardo DiCaprio (48) zal vanaf oktober eindelijk te zien zijn in de bioscoop. De film werd eerder al uitgesteld.

De film zal vanaf begin oktober in enkele bioscopen draaien, en enkele weken later al te streamen zijn bij Apple TV+. DiCaprio-fans hebben lang moeten wachten, want door verscheidene redenen werd de releasedatum uitgesteld. 

Killers of The Flower Moon is een westernfilm die zich afspeelt in de jaren twintig. Het is gebaseerd op het gelijknamige boek van David Grann uit 2017 en geeft een beeld van de Indianenmoorden op de Osage-stam. Robert De Niro en Leonardo DiCaprio zullen de hoofdrollen vertolken.

Kostenplaatje

Killers of The Flower Moon werd geproduceerd door Scorsese’s Sikelia Productions en DiCaprio’s Appian Way Productions, maar wordt gedistribueerd door Paramount Pictures. Met een budget van 200 miljoen dollar, is voor Killers of The Flower Moon het grootste bedrag ooit gespendeerd voor een filmopname in Oklahoma. Door dat hoge budget werd Apple Studios een belangrijke partner voor de productie van de film. 

Martin Scorsese

Filmregisseur Scorsese won eerder al een Oscar voor zijn prestaties en hoopt met deze nieuwe film opnieuw in aanmerking te komen. Hij wordt door zijn films als Good Fellas en The Departed gezien als één van de grootste filmmakers ter wereld.

Martin Scorsese (Bron: Arturo Holmes via Getty)
Meer
Lees meer...