Robert De Niro moet hard werken om zijn scheiding te betalen

Zelfs als je elf miljoen euro per jaar verdient, kan een scheiding duur uitdraaien. Robert De Niro moet dan ook alle mogelijke jobs aanvaarden om die van hem te betalen.

De Amerikaanse acteur Robert De Niro is aan een hard tempo aan het werken. Niet om zijn eigen bankrekening te spijzen, maar om zijn voormalige vrouw Grace Hightower te betalen. Het koppel trouwde in 1997 en scheidde in 2018. Volgens de huwelijksvoorwaarden moet De Niro jaarlijks zo’n 825.000 euro uitbetalen aan zijn ex-vrouw. Op een loon van elf miljoen euro lijkt dat haalbaar, was het niet dat die voorwaarden nog niet zijn ingegaan. De twee vinden geen overeenkomst over het bedrag dat De Niro aan Hightower moet betalen. Het is ook niet de eerste keer dat er moeilijkheden zijn over de te betalen bedragen.

Twaalf uur per dag

Aan de Britse krant The Independent zei de advocate van De Niro dat de acteur aan het afzien is. “Hij moet iedere opdracht aannemen die hij krijgt”, vertelt Caroline Strauss. “Zes dagen per week moet hij twaalf uur werken. Meneer De Niro is 77 jaar oud en houdt van zijn werk, maar hij zou niet moeten geforceerd worden om aan dit verschroeiende tempo te blijven werken.” Volgens de website NME ging De Niro normaal de hoofdrol spelen in Big. Omdat het niet lukte met de agenda van De Niro ging dat dus niet door. Die rol is nu van Tom Hanks.

Gevierd acteur

Robert De Niro is op de eerste plaats een gevierd acteur. Hij won de Oscar voor Beste Acteur in Raging Bull en die van Beste Acteur in een Bijrol in The Godfather part II. Daarnaast werd hij ook vier keer genomineerd voor de Oscar voor Beste Acteur, onder andere in Taxi Driver en The Deer Hunter. Voor Raging Bull won hij ook een Golden Globe voor Beste Acteur.

Meer
Lees meer...