Nieuwe tegenslag voor Netflix: Apple TV+ haalt nieuwe Scorsese-film binnen met Leonardo DiCaprio en Robert De Niro

Apple TV+ slaagt er de jongste tijd in om steeds meer grote, prestigieuze producties te strikken. Zo heeft de nieuwe streamingdienst onlangs een deal getekend met Leonardo DiCaprio met zijn productiemaatschappij Appian Way. Apple TV+ zal de komende jaren het recht hebben om als eerste een film of serie van Appian Way te kopen.

EPA: Leonardo DiCaprio

Groot nieuws uit streamingland: Appian Way, het productiehuis van steracteur Leonardo DiCaprio en bewierookt producer Jennifer Davisson, heeft een first-look deal gesloten met Apple TV+. Daarmee mag Apple al zeker zijn dat het twee producties als eerste binnensleept: de film Killers of The Flower Moon en de serie Shining Girls

Voor de thriller-dramaserie Shining Girls kruipt DiCaprio in de rol van producer en zal Elisabeth Moss meespelen, bekend van haar rol in The Handmaid’s Tale en The Invisible Man.

DiCaprio richtte Appian Way op in 2004. Uit het productiehuis kwamen al topfilms, zoals The Wolf of Wall Street en Shutter Island.

Geen nieuwe Scorsese-film voor Netflix

epa: Martin Scorsese

Killers of the Flower Moon wordt een western, geregisseerd door de levende legende Martin Scorsese, met grote rollen voor Leonardo DiCaprio en Robert De Niro. Het wordt de eerste keer dat Scorsese zich aan het genre waagt, de regisseur is vooral bekend van zijn gangster- en maffiafilms.

Het verhaal van Killers of the Flower Moon is gebaseerd op het gelijknamige, waargebeurde boek van David Grann. Dat gaat over de moorden op mensen uit de Amerikaanse indianenstam Osage Nation. Nadat er in het begin van de 20ste eeuw olie in hun gebied gevonden was, viseerden de blanke Amerikanen hen massaal. “Het gaat dan wel over vroeger, maar het verhaal is tijdloos”, zegt Scorsese.

Tegenslag met The Irishman

Dat Netflix een Scorsese-film misloopt, is best pijnlijk voor de moeder der streamingdienst. Zo had Netflix de exclusieve rechten op The Irishman, de vorige film van Scorsese met Robert De Niro, Al Pacino en Joe Pesci in de hoofdrollen.

Scorsese en The Irishman werden eerder dit jaar zwaar afgestraft op de Oscars en andere toonaangevende awards. De Netflix-film ging met geen enkele toonaangevende prijs naar huis en de 77-jarige Scorsese wil zich duidelijk herpakken. Of die tegenslag mee geleid heeft tot de overstap naar Apple TV+ is niet helemaal duidelijk.

Offensief tegen Netflix

Wiki: Oprah Winfrey

In de strijd tegen Netflix wist Apple al heel wat grote producties te strikken. De meest recente is The Oprah Conversation, een nieuwe talkshow van Oprah Winfrey. Apple sloot ook al een first-look deal met de productiemaatschappij van Idris Elba. In juli raakte al bekend dat Apple verschillende kinderboeken van Maurice Sendak zou verfilmen, onder andere het bekende Where The Wild Things Are.

In België kost een abonnement op Apple TV+ 4,99 euro per maand.

Meer
Lees meer...