Scorsese brengt volgend jaar western uit met Leonardo DiCaprio en Robert De Niro

Regisseur Martin Scorsese werd eerder dit jaar zwaar afgestraft op de Oscars en andere toonaangevende awards voor zijn film The Irishman. De Netflix-film ging met geen enkele toonaangevende prijs naar huis en de 77-jarige Scorsese wil zich duidelijk herpakken. Hij laat weten aan een nieuwe film te werken met acteurs Robert De Niro en Leonardo DiCaprio.

epa: Martin Scorsese
epa: Martin Scorsese

De film wordt een western en krijgt de naam Killers of the Flower Moon. Het wordt de eerste keer dat Scorsese zich aan het genre waagt, de regisseur is vooral bekend van zijn gangster- en maffiafilms. “De maffia was mijn muze, maar het is tijd voor iets nieuws”, zegt het Hollywood-zwaargewicht aan de filmwebsite Première.

Waargebeurd verhaal

Het verhaal van Killers of the Flower Moon is gebaseerd op het gelijknamige, waargebeurde boek van David Grann. Dat gaat over de moorden op mensen uit de Amerikaanse indianenstam Osage Nation. Nadat er in het begin van de 20ste eeuw olie in hun gebied gevonden was, viseerden de blanke Amerikanen hen massaal. “Het gaat dan wel over vroeger, maar het verhaal is tijdloos”, zegt Scorsese.

De opnames van Killers of the Flower Moon gaan dit voorjaar al van start. De film zou in 2021 in de zalen te zien moeten zijn.

Meer
Lees meer...