Apple TV en niet Netflix brengt volgende Scorsese-film uit: miljoenen van ‘The Irishman’ waren er teveel aan

Netflix bracht vorig jaar de langverwachte film The Irishman uit. De prent van de legendarische regisseur Martin Scorsese deed het niet goed op awardshows en greep ook mijlenver naast een Oscar. Daarom gaat Netflix niet meer met Scorsese in zee voor zijn aankomende westernfilm met Leonardo DiCaprio en Robert De Niro. Ook zou de productie enorm kostelijk zijn. Concurrent Apple TV+ is wel enthousiast.

Aangezien Netflix de streamingrechten van The Irishman verkreeg, leek het logisch dat de streamingdienst ook Killers Of The Flowers Moon, de aankomende western van Martin Scorsese, op de kop zou tikken. In de film zullen Leonardo DiCaprio en Robert De Niro zij aan zij te zien zijn.

Prijzenkaartje

Netflix

De filmstudio Paramount zocht om financiële redenen een partner. Netflix investeerde echter al 160 miljoen dollar in The Irishman en hoopte wellicht op een Oscar. Die kwam er niet en heel wat critici menen dat dat bij Killers Of The Flowers Moon ook niet het geval zal zijn.

De Amerikaanse nieuwswebsite Deadline meldt dat de productiekosten voor de nieuwe film ondertussen al opgelopen zijn tot 180 à 200 miljoen dollar. Een nieuwe financiële partner en geldschieter was dus broodnodig voor Paramount.

Apple zet in op films

Het scenario van Killers Of The Flowers Moon is gebaseerd op het gelijknamige boek van David Grann uit 2017. Over de releasedatum is momenteel nog niets bekend. Wellicht zal de Scorsese-film eerst in de bioscoop verschijnen en daarna pas op Apple TV+. Dat is immers een voorwaarde om mee te mogen dingen naar een Oscar.

Apple TV+ ging in november 2019 live. Bij de lancering van de nieuwe streamingdienst bestond de catalogus vooral uit series met The Morning Show als paradepaardje. De jongste tijd lijkt Apple TV+ zich steeds meer te richten op films. Zo kocht Apple onlangs ook de streamingrechten van Greyhound.

Apple

Het scenario van die film werd geschreven door Tom Hanks en de ervaren acteur speelt er zelf ook in mee. Greyhound zou eigenlijk pas in juni het levenslicht zien, maar nadat de première was uitgesteld door de coronacrisis, namen de producers Apple TV+ onder de arm voor een digitale release.

Meer
Lees meer...