Tom Hanks’ nieuwe film ‘Greyhound’ slaat première over en gaat rechtstreeks naar Apple TV+

Tom Hanks is binnenkort te zien in Greyhound, een film die hij zelf schreef. De première van de prent stond eerst gepland afgelopen maart, maar werd toen tot mei en zelfs tot juni uitgesteld. En nu heeft Sony beslist om die première gewoon over te slaan. Greyhound gaat binnenkort online “in première” op Apple TV+.

Door de coronacrisis wordt de release van de ene na de andere film uitgesteld. En da’s ook bij Greyhound het geval geweest. De nieuwste film van en met wereldster Tom Hanks zou normaal al in maart verschenen moeten zijn, maar werd uitgesteld tot mei, en daarna zelfs tot juni.

Naar Apple TV+

En nu komt er helemaal geen theatrical release meer. Want nog steeds zijn de bioscopen gesloten en niemand weet wanneer die hun deuren weer zullen mogen openen. Sony ging dan maar akkoord met een voorstel van Apple.

Apple kocht Greyhound naar verluidt voor zo’n 70 miljoen dollar, oftewel een kleine 64 miljoen euro, en mag de prent exclusief uitzenden op z’n streamingplatform Apple TV+. Wanneer fans de prent precies zullen kunnen bekijken, heeft Apple nog niet bekendgemaakt.

Rachel en Elle Woods

Al voor de coronacrisis bleek dat Greyhound niet bepaald een kaskraker zou worden. Maar toch is het voor Apple TV+ helemaal geen slechte titel. De streamingdienst heeft het sinds z’n release in november lastig met de concurrentie met Disney+ en Netflix.

https://www.youtube.com/watch?v=eA7D4_qU9jo

Voorlopig slaagden ze er bij Apple niet in om grote films te kunnen lokken. Ook op vlak van series is het magertjes, ook al heeft de streamingdienst wel grote sterren kunnen aantrekken. Friends-actrice Jennifer Aniston bijvoorbeeld, speelt de hoofdrol in The Morning Show. Ze wordt er bijgestaan door Elle Woods herself Reese Witherspoon.

Passieproject

Greyhound is gebaseerd op het boek The Good Shepherd van C.S. Forester. Met een budget van ongeveer 50 miljoen dollar (een dikke 45 miljoen euro) ging Tom Hanks aan het schrijven. De acteur is een gigantische Wereldoorlog II-fanaat, en een film als Greyhound is voor hem dan ook een passieproject.

De film volgt commandant Ernest Krause (Tom Hanks) van de Amerikaanse Marine, die op z’n eersten oorlogsopdracht vertrekt. Hij maakt deel uit van een vloot die een konvooi handelsschepen, die onder vuur liggen van onderzeeërs, moeten beschermen. Die aanval heeft plaatsgevonden in begin 1942, toen de Verenigde Staten nog maar enkele maanden officieel bij de Tweede Wereldoorlog betrokken waren.

Meer
Lees meer...