Netflix en Apple strijden om de filmstudio van ‘James Bond’ over te nemen

Netflix en Apple zouden erop uit zijn om de Amerikaanse filmstudio Metro-Goldwyn-Mayer (MGM) over te nemen. Dat meldt onder andere de Amerikaanse omroep CNBC. Daarmee zou één van deze streamingreuzen de rechten krijgen van onder andere alle James Bond-films. Ook de opkomende James Bond-film No Time To Die wordt door de studio geproduceerd.

MGM is een grote vis in Hollywood. De studio beschikt over de rechten van onder andere Tom en Jerry, Gone with the Wind, Ben-Hur, The Wizard of Oz, 2001: A Space Odyssey, de Pink Panther-films en Silence of the Lambs.

James Bond-fans in de kou

MGM zou al onderhandeld hebben over een overname met Apple, Netflix en niet-genoemde streamingdiensten. Wat de huidige stand van zaken is, is niet bekend. Momenteel is er in België geen enkele streamingdienst actief die James Bond-films in zijn catalogus heeft staan. Wie deze films kan aanbieden, heeft dus een gat in de markt gevonden en zou er heel wat abonnees bij kunnen krijgen.

No Time To Die

Bovendien wordt de nieuwe James Bond-film No Time To Die ook door MGM geproduceerd. Als Netflix of Apple de streamingrechten voor die film zouden ontvangen, zou dat de streamingdienst in kwestie heel wat prestige opleveren. Zo zal de film naar alle waarschijnlijkheid voor heel wat awards genomineerd worden. Dat levert de streamingdiensten dan weer gratis publiciteit en op termijn wellicht abonnees op.

Of het uiteindelijk zover komt, is nog lang niet zeker. Zo hebben Apple of Netflix nooit eerder een groot bedrag neergelegd om een mediabedrijf van deze schaal over te nemen. Zowel bij Netflix als bij Apple ligt de jongste tijd de nadruk op materiaal van eigen bodem.

Meer
Lees meer...