Maakt Hans Zimmer de muziek voor Bondfilm ‘No Time To Die’?

Hans Zimmer Daniel Craig No Time To Die James Bond 007
Isopix/No Time To Die

Werkt James Bond binnenkort samen met de 007 van de filmmuziek? Het lijkt erop! Want vanuit verschillende hoeken is te horen dat Hans Zimmer de soundtrack van No Time To Die op zich heeft genomen.

Daniel Craig kruipt voor de laatste keer in de huid (en het maatpak en de Aston Martin) van James Bond. En dat zou hij wel eens op de klanken van muziek van Hans Zimmer kunnen doen. Want het gaat over heel wat tongen dat de 007 van de filmmuziek de taak op zich heeft genomen.

Op zoek naar een nieuwe componist

No Time To Die heeft hoogstwaarschijnlijk een nieuwe componist gevonden. Regisseur Cary Fukunaga zou eigenlijk opnieuw gaan samenwerken met Dan Romer, maar die zou vorige maand afgesprongen zijn door “creative differences“. En dus moest de Bond-regisseur heel snel op zoek naar een muzikale vervanger.

Die zou hij gevonden hebben in Hans Zimmer, de 007 onder filmcomponisten. “Zou”, want noch de componist, noch de regisseur en noch de producenten van No Time To Die, hebben de verschillende bronnen van entertainmentmagazine Variety (on)gelijk gegeven.

Drukke agenda, maar logische keuze

Zimmer staat voor een strakke deadline, want No Time To Die verschijnt al in april. Bovendien heeft de Duitse componist de komende maanden nog twee andere films op z’n stapeltje liggen. Hij staat namelijk ook in voor de muziek in Wonder Woman 1984 en Top Gun: Maverick.

Maar toch klinkt het logisch dat hij de last minute-opdracht aangenomen heeft. Hans Zimmer heeft namelijk nog nooit de muziek voor een Bondfilm gemaakt. En dat terwijl Zimmers muziek en die uit de eerdere 007-films wel meer dan één kenmerk gemeenschappelijk hebben.

Komt er opnieuw een samenwerking aan?

De (meer dan) strakke deadline zou wel eens kunnen inhouden dat de The Lion King-componist opnieuw een samenwerking zou moeten aangaan. Dat deed ie in het verleden al vaker. Voor Blade Runner 2049 bijvoorbeeld, werkte hij samen met Benjamin Wallfisch, en voor The Dark Knight deed hij hetzelfde met Lorne Baye. Ook die geruchten werden nog niet bevestigd of ontkracht.

Er zijn duidelijk nog heel wat onzekerheden en vraagtekens over Hans Zimmers 007-project. Maar één ding is zeker: als alles op z’n pootjes valt, dan worden Zimmer en James Bond een perfecte match.

Gesponsorde artikelen