James Bond Daniel Craig legt uit waarom hij nog één keer 007 speelt

De vijfentwintigste film over geheim agent James Bond, No Time To Die, verschijnt op 8 april. Daarin kruipt acteur Daniel Craig voor de vijfde keer in de huid en het maatpak van 007, terwijl hij gezworen had ermee te stoppen.

Nog iets meer dan drie maanden moeten we wachten voor No Time To Die verschijnt. De film is de vijfde waarin Daniel Craig als James Bond te bewonderen is. En dat komt toch een beetje als een verrassing, want na de vierde, Spectre, had de acteur redelijk duidelijk gemaakt dat hij ermee zou stoppen.

Iets afsluiten

Maar dat heeft dus niet gedaan, want in 2018 liet Craig weten dat hij toch nog één keer in de huid (en de auto’s) van James Bond zou kruipen. Waarom? Om een écht einde aan z’n verhaal te kunnen breien. Dat vertelde de acteur tijdens een interview met entertainmentmagazine Empire.

“Mocht dat het geweest zijn, zou de wereld gewoon verder gedraaid hebben, en zou ik me helemaal goed gevoeld hebben”, vertelt Craig over een einde na Spectre. “Maar ik had het gevoel dat we nog iets moesten afsluiten. Mocht ik na Spectre gestopt zijn, zou iets in m’n achterhoofd zeker gezegd hebben: Ik wou dat ik er nog één had gemaakt.”

Overlappingen

Het grote verschil tussen de vier James Bond-films waarin Daniel Craig de geheim agent speelt en de eerdere films, zit hem in de overlappingen. De eerste twintig films over 007 zijn namelijk volledig van elkaar losstaande verhalen.

Maar de vier recentste films bevatten overlappende elementen en verhaallijnen. Wie een beetje oplet, kan dus zaken zien terugkeren in Casino Royale, Quantum Of Solace, Skyfall en Spectre. En dat lijstje wordt vanaf april uitgebreid met No Time To Die.

James Bond-acteur Daniel Craig liet namelijk tijdens het interview ook vallen dat hij zelf ook wat ideeën over het verhaal van z’n personage had. En dat verhaal zou z’n tijd als James Bond perfect moeten afsluiten.

Opvolging verzekerd?

Pas dan zullen de makers verdergaan met een andere acteur. Er is al heel wat gezegd en geschreven over wie de nieuwe James Bond wordt. Peaky Blinders-acteur Cillian Murphy, bijvoorbeeld, gaat af en toe over de tongen. Acteur Idris Elba veroorzaakte zelf heel wat geruchten, maar die zijn noch bevestigd noch ontkend.

De opvallendste naam is misschien wel die van Lashana Lynch. De jonge actrice zal ook te zien in No Time To Die. Daarin speelt ze Nomi, een soort collega van James Bond. De overstap naar een vrouwelijk 007? Die zien wij wel zitten!

Meer
Lees meer...