Hint Idris Elba met deze tweet opnieuw dat hij de volgende James Bond is?

Daniel Craig zwaait binnenkort af als James Bond. Dus moet er een opvolger komen. Een naam die vaak valt in de lijst met mogelijke opvolgers is Idris Elba. De acteur die vooral bekend is voor zijn rol in ‘Luther’ zou zo de eerste zwarte James Bond zijn. Een echte bevestiging is er nog niet, maar de acteur hint toch weer naar de rol.

Net zoals half Hollywood was Idris Elba gisteren aanwezig op de Golden Globes. (Wie er in de prijzen viel, lees je hier.) Daar werd hij aan een tafeltje gezet met Daniel Craig, die tot op heden de rol van James Bond vertolkt in de gelijknamige filmreeks. Maar Bond 25 (werktitel), de volgende film in de James Bond-reeks, zal de laatste zijn voor Daniel Craig.

Awkward

Idris Elba en Daniel Craig zaten dus aan hetzelfde tafeltje op de Golden Globes. De huidige James Bond en zijn potentiële vervanger. Daarom postte Idris Elba een selfie met Daniel Craig met de boodschap “Awks…“, kort voor awkward, ongemakkelijk dus.

En zo stuurt Elba dus opnieuw een hint de wereld in dat hij wel degelijk de nieuwe James Bond zou worden. Eerder stuurde hij ook al een tweet met de boodschap “My name’s Elba, Idris Elba“, verwijzend naar de slagzin van James Bond, die maar al te graag z’n identiteit kenbaar maakt op die manier.

Eerste zwarte James Bond

Als Elba echt de volgende James Bond wordt, zal hij de eerste zwarte James Bond zijn. Alle voorgaande James Bonds: Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan en Daniel Craig, waren allemaal blank.

Idris Elba zou zo dus geschiedenis kunnen schrijven als de eerste niet-blanke James Bond. Barbara Broccoli, producer van de James Bond-films, sprak zich eerder al uit over een mogelijke eerste zwarte James Bond. Zij gaf aan dat het tijd was voor een acteur vanuit een etnische minderheid om de rol van geheim agent 007 voor z’n rekening te nemen. En hoe meer hints Elba stuurt, hoe reëler het lijkt te worden.

Meer
Lees meer...