Coronavirus: 47 nieuwe hospitalisaties, aantal besmettingen stijgt lichtjes

De afgelopen 24 uur zijn in ons land 47 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis. Er is sprake van 257 nieuwe besmettingen. Ook vielen sinds gisteren 31 doden door Covid-19. Momenteel liggen nog 1.060 coronapatiënten in het ziekenhuis.

EPA

Op dit moment liggen nog 208 patiënten op de afdelingen intensieve zorg in België. Dat is een daling met 15. Ondanks een hoger aantal nieuwe besmettingen dan gisteren blijven alle trends dalend op middellange termijn. Het aantal nieuwe hospitalisaties en overlijdens blijft stabiel onder 50 per dag.

Opmerkelijk is dat van de 257 nieuwe bevestigde besmettingen er maar liefst 126 uit de woonzorgcentra komen. Gisteren waren dat er amper 26.

Van de 31 overlijdens vonden er 16 plaats in Vlaanderen, 12 in Wallonië, en 3 in Brussel. Daarmee staat de Belgische dodentol nu op 9.388. De trend van het aantal overlijdens blijft dalen met gemiddeld 5 procent per dag. Qua nieuwe ziekenhuisopnames en aantal besmettingen is er sprake van een gelijkaardige daling.

Gezondheidsenquête

Het gezondheidsinstituut Sciensano lanceert vandaag voor de derde keer sinds het begin van de coronacrisis een Gezondheidsenquête. In dit derde onderzoek ligt de focus op de ervaringen, de gezondheid en het welzijn van de Belgen tijdens de versoepeling van de coronamaatregelen.

Iedereen die meerderjarig is, krijgt de kans om tot 5 juni deel te nemen aan de online enquête. Het beantwoorden van de vragen neemt ongeveer een kwartier in beslag. Sciensano hoopt alvast dat de Vlamingen massaal zullen deelnemen. De enquête invullen, kan via deze link.

Akkoord over onderwijs

Gisteravond heeft de veiligheidsraad een akkoord bereikt over de versoepeling van de maatregelen voor het onderwijs. Kleuters mogen vanaf dinsdag 2 juni opnieuw naar school, leerlingen uit het lager onderwijs zullen moeten wachten tot vrijdag 5 juni.

Opvallend is dat kleuters en leerlingen uit de lagere school niet langer 1,5 meter afstand moeten houden. Daarnaast hoeven kleuters en leerkrachten geen mondmasker te dragen.

Meer
Lees meer...