Kim Kardashian aangeklaagd door voormalige personeelsleden

Zeven voormalige personeelsleden van Kim Kardashian hebben de realityster aangeklaagd. Zij beweren dat ze geen correct loon en onkostenvergoedingen kregen uitbetaald, geen maaltijdpauzes kregen en als freelancer moesten blijven werken ondanks dat hen een vast contract was beloofd.

De website TMZ kon de officiële klacht inkijken van de zeven personen die als onderhouds- en schoonmaakpersoneel werkten voor Kim Kardashian op haar eigendom in Hidden Hills. Daarin staat dat hen toen ze aangenomen werd een vast contract was beloofd, maar dat ze dat contract nooit gekregen hebben. Daardoor zouden de zeven heel wat voordelen hebben mislopen zoals onkostenvergoedingen, betaalde overuren en rustpauzes.

Eén van de werknemers zou ook zijn ontslagen nadat hij had geïnformeerd naar zijn rechten en die van zijn 16-jarige zoon die ook op het landgoed tewerkgesteld was. Bovendien zou die zoon meer uren hebben gewerkt dan wettelijk is toegestaan voor minderjarigen in de staat Californië. De arbeiders eisen van Kim Kardashian een schadevergoeding.

Onderaannemer

Een medewerker van Kim Kardashian ontkent tegenover TMZ de beschuldigingen. Volgens haar ligt de fout bij het bedrijf aan wie zij het onderhoud van haar landgoed uitbesteedt. Die onderneming zou de zeven ontevreden personeelsleden hebben aangeworven en is dus de schuldige.

“Kim heeft nog nooit iemand niet betaald voor zijn diensten en hoopt dat de kwestie tussen deze werknemers en de aannemer die hen heeft ingehuurd snel in der minne kan worden opgelost”, klinkt het.

Meer
Lees meer...