Koerier steelt meer dan 80.000 euro aan taarten van prestigieuze New Yorkse patisserie

Lady M diefstal taarten
Twitter/@InquimGIRL/@alainlicious

Dat er een zwarte markt voor luxegoederen bestaat, komt waarschijnlijk niet als een verrassing. Dat op die markt ook taarten verkocht worden, is misschien al wat indrukwekkender. En dat een man aangeklaagd werd voor taartendiefstal ter waarde van meer dan 80.000 euro, is al helemaal gek. Maar het kan. En het gebeurt. In de Verenigde Staten, uiteraard.

Geen Florida Man die rare toeren uithaalt deze keer, maar een man uit New York. De koerier David Lliviganay, die voor het New Yorkse filiaal van de prestigieuze patisserie Lady M werkt, wordt door het bedrijf aangeklaagd. Hij zou meer dan 1.000 taarten gestolen hebben, goed voor een waarde van meer dan 90.000 dollar, oftewel een dikke 80.000 euro.

Zwarte markt voor luxegoederen

Net zoals voor elk luxeproduct, is er ook voor luxueuze taarten een zwarte markt. Jep, de taarten zijn zó duur dat ze op de zwarte markt verkocht worden. Lliviganay stal taarten uit het magazijn van de keten in Long Island City en verkocht ze iets goedkoper op de zwarte taartenmarkt.

Op beveiligingsbeelden is te zien hoe de man verschillende keren in de diepvriezers duikt om taarten mee naar buiten te smokkelen. Lady M Confections veronderstelt dat dat was om ze te verkopen. (Wij denken dat ook, want mocht Lliviganay de meer dan 1.000 taarten zelf opgegeten hebben in een paar maanden tijd, zou hij waarschijnlijk niet meer in zijn vluchtauto passen.)

Oprah is fan

De taarten van Lady M zijn echte luxegoederen. Voor de simpelste creatie betaal je al meer dan 80 euro. Het kan dan ook niet als een verrassing komen dat de hogere kringen gigantische fans zijn van het merk. Oprah bijvoorbeeld, is laaiend enthousiast. In het lijstje met cadeautips voor moederdag prijkt bijvoorbeeld de pannenkoekentaart met passievrucht van Lady M. Het was al de tweede keer dat Oprah in haar tijdschrift het merk in de kijker zette.

Gesponsorde artikelen