Komt er binnenkort een rijschool voor vrouwen in België?

Komt er binnenkort een rijschool voor vrouwen in België?

Vrouwen zouden zich vaak ongemakkelijk voelen wanneer ze in de auto zitten met een mannelijke instructeur. Dat hoeft niet meer, vertelt Samira Masrour die een rijschool voor vrouwen in Rotterdam heeft. In België zou er ook veel vraag naar zijn, maar Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (NV-A) staat niet achter het concept.  

Samira Masrour vertelde in het Radio 2-programma ‘Start je dag’, dat vrouwen zich niet zo op hun gemak voelen met een mannelijke rijschoolinstructeur. Dat blijkt uit een enquête die ze gevoerd heeft in Antwerpen. Zelf zou ze dagelijks telefoontjes krijgen van Belgische vrouwen die zich afvragen waarom er in België niet zo’n rijschool bestaat. “De nood blijkt in jullie land echt hoog”, zegt ze. Daarom wil ze ook in Merksem een rijschool voor vrouwen oprichten.

Geen discriminatie

Samira baat samen met haar zus een rijschool voor vrouwen uit in Rotterdam. In Nederland is dit dus al enkele jaren ingeburgerd. “De rijschool is een mannenwereld, met vooral mannelijke rij-instructeurs. Daar willen we vanaf”, benadrukt ze. Haar belangrijkste doel is dan ook een nieuwe lesmethode aanstellen. Volgens haar presteren vrouwelijke leerlingen beter met een vrouw naast zich.

Pexels

Samira benadrukt dat de rijschool niet discriminerend is voor mannen. “We hebben niets tegen mannen. Zij zijn altijd welkom om bij ons informatie op te halen voor een tante, zus of vriendin.” Verder is elke klant met eender welke nationaliteit, leeftijd of ras welkom, zegt ze.

Nog niet duidelijk

Hoewel het allemaal goed bedoeld is, lijkt Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) er helemaal niet achter te staan. Hij zou een vergunning weigeren te geven voor de rijschool. We probeerden contact op te nemen met de minister, maar Weyts was niet beschikbaar voor een reactie. Of er nu een rijschool voor vrouwen komt, is dus nog niet helemaal zeker.

Gesponsorde artikelen