Komt ‘Sherlock’ terug? Producer hint op mogelijke toekomst

Fans van de populaire BBC-serie Sherlock kunnen weer voorzichtig hopen op een terugkeer. Producer Sue Vertue heeft laten blijken dat de serie met Benedict Cumberbatch in de hoofdrol mogelijk een vervolg krijgt. Hoewel er nog niets concreet is, lijkt de deur op een kier te staan voor meer.

De BBC-serie Sherlock, die begon in 2010, werd al snel superpopulair. De reeks was natuurlijk volledig gebaseerd op de klassieke verhalen van schrijver Arthur Conan Doyle en had Benedict Cumberbatch en Martin Freeman in de rollen van Sherlock Holmes en Dr. John Watson.

Elke aflevering was gebaseerd op een klassiek Sherlock-verhaal, maar met een hedendaagse twist. Naarmate de reeks vorderde leerde de kijker ook acteur Andrew Scott kennen als Holmes’ grote vijand Moriarty. De reeks telde vier seizoenen en een speciale aflevering, verspreid over 13 afleveringen in totaal. Dat lijkt weinig, maar elke aflevering duurde wel 90 minuten.

Vervolg?

Tijdens het Amazon Prime Video Trailblazers-evenement in Londen vertelde Vertue aan Deadline dat er nog een toekomst voor de show is. “We houden van die show. Op een dag, misschien. Als iedereen mee wil doen.” Hoewel het team er dus voor openstaat, blijft het volgens haar lastig om alle betrokkenen weer bij elkaar te krijgen. “Ik heb de set nog ergens in opslag, maar die is waarschijnlijk verrot, als ik eerlijk ben,” grapte ze.

Ook Sherlock-cocreator en acteur Mark Gatiss wil graag nog aan een vervolg werken. Hij denkt na over een film, maar net zoals zijn collega weet hij dat het moeilijk zal zijn om iedereen opnieuw samen te krijgen. Of er dus nog een vervolg in het verschiet ligt, is nog onduidelijk. Maar het creatieve team lijkt er alvast geen neen op te zullen zeggen.

Bekijk hier een bekend fragment uit de reeks Sherlock:

Alle afleveringen van Sherlock zijn te zien op Netflix.

Meer
Lees meer...