Acteur Andrew Scott doet mee in ‘Knives Out 3’

Er is alsmaar meer nieuws over de derde film in de Knives Out-franchise. Eerder deze week maakte Netflix bekend dat de film Wake Up Dead Man zal gaan heten en ook over de cast is al druk gespeculeerd. Maar ondertussen lijken enkele namen ook te zijn bevestigd. Waaronder die van acteur Andrew Scott.

De allereerste Knives Out kwam er in 2019. Dan maakten fans voor het eerst kennis met de iconische detective Benoit Blanc (Daniel Craig). Drie jaar later, in 2022, verscheen Glass Onion: A Knives Out Mystery. Ook die film was opnieuw een groot succes.

Ondertussen kijken fans uit naar de derde film. Daar kwam lang geen nieuws over, maar afgelopen weekend maakte regisseur Rian Johnson eindelijk de titel bekend: Wake Up Dead Man. Daarnaast bevestigde Netflix ook dat de film in 2025 zal verschijnen.

Topcast

In de voorbije twee films zagen fans al heel wat bekende namen de revue passeren. Denk daarbij maar aan onder andere Chris Evans, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis en Christopher Plummer in de eerste film en Edward Norton, Kate Hudson, Dave Bautista en Madelyn Cline in de tweede.

Eerder deze week gingen er al verschillende geruchten de ronde over eventuele castleden voor de derde film. Even leek het erop dat het geruchten gingen blijven, maar ondertussen heeft Variety die bevestigd. Zo zouden acteurs Cailee Spaeny (PriscillaCivil War) en Josh O’Connor (Challengers) nu ook officieel deel uitmaken van Wake Up Dead Man.

Andrew Scott

Maar dat is nog niet alles. Variety liet namelijk ook weten dat Andrew Scott zal te zien zijn in de nieuwe film. Scott is in het laatste jaar uitgegroeid tot een van de meest geliefde acteurs van het moment en was onder andere te zien in All of us Strangers naast Paul Mescal en de Netflixreeks Ripley.

Toch zijn Scotts bekendste rollen al van enkele jaren geleden. Zo speelde hij Moriarty in de BBC-versie van Sherlock en was hij te zien als Hot Priest in de succesreeks Fleabag van Phoebe Waller-Bridge. Daarnaast staat hij ook vaak op het podium in Londense theaters.

Meer
Lees meer...