Netflix kondigt met ‘Wake Up Dead Man’ derde ‘Knives Out’-film aan

Er is eindelijk meer nieuws over de derde film in de Knives Out-franchise. Daniel Craig deelt in 2025 namelijk terug als detective Benoit Blanc in de film Wake Up Dead Man. Dat maakten Netflix en regisseur Rian Johnson bekend.

In 2019 maakten we voor het eerst kennis met detective Benoit Blanc. Acteur Daniel Craig moest toch nog zijn laatste kunstje maken als James Bond, maar introduceerde al een nieuw iconisch personage. In Knives Out werkte Blanc samen met verpleegster Marta Cabrera (Ana de Armas) om een bizarre moord in een familie vol intriges op te lossen.

Netflix kocht daarop de franchise en bestelde twee nieuwe films voor 450 miljoen dollar. In Glass Onion: A Knives Out Mystery keerde Benoit Blanc in 2022 eindelijk terug. Deze keer was de omgeving een stuk zonniger. Het ging namelijk om de moord om de Elon Musk-achtige techmiljardair Miles Bron (Edward Norton) in zijn Griekse eiland met een groep “disruptors“.

Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery

Begin dit jaar vernamen we dan dat de opnames van de derde Knives Out-film dit jaar zou starten. Op meer details daarover was het wachten tot deze week. Scenarist en regisseur Rian Johnson maakte namelijk bekend dat deze derde film Wake Up Dead Man: A Knives Out Mystery zal heten.

Bij die aankondiging hoort ook een heel kort filmpje. Daarin horen we Benoit Blanc terugblikken op de vorige twee films. “Maar mijn gevaarlijkste case ooit, wordt binnenkort onthuld”, horen we Daniel Craig zeggen. Voorlopig is er over deze nieuwe film nog niets extra bekendgemaakt.

Meer
Lees meer...