‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’ officieel in top 5 populairste Netflixfilms ooit

Sinds 23 december is de whodunit Glass Onion: A Knives Out Mystery te zien op Netflix. Daarin speelt acteur Daniel Craig opnieuw de rol van detective Benoit Blanc. En net zoals de eerste Knives Out, lijkt ook deze aan te slaan. De film staat na iets minder dan een maand namelijk al in de top 5 van best bekeken Netflixfilms ooit.

Met het succes van The White LotusTwee Zomers en Knives Out, lijkt het publiek weer helemaal weg te zijn van de klassieke whodunit die enorm veel op een spelletje Cluedo lijkt. Dat bewijst ook de tweede film in de Knives Out-serie, waar na een moord opnieuw slechts een handvol mogelijke verdachten zijn.

De film kwam eind vorige maand uit, maar wordt nog steeds vaak bekeken. Dat vertaalt zich ook in de kijkcijfers, waardoor Glass Onion de top 5 van populairste Netflixfilms ooit binnenkomt.

Glass Onion

In Glass Onion: A Knives Out Mystery volgen we opnieuw detective Benoit Blanc (Daniel Craig) die een groot mysterie moet zien op te lossen. Deze keer verplaatst hij zich naar een luxe privé-eiland, waar de miljonair Miles Bron (Edward Norton) zijn eigen moord in scène zet. Tot er echt een lijk opduikt en iedereen verdacht lijkt te zijn.

Net als in de eerste Knives Out-film wordt ook Glass Onion: A Knives Out Mystery een Agatha Christie-achtig mysterie vol verdachten en onderlinge overeenkomsten. In tegenstelling tot de eerste film speelt de sequel zich wel op een iets zonnigere bestemming af en ziet ook de cast, naast hoofdrolspeler Daniel Craig, er volledig anders uit.

Top 5

De film is een groot succes op apps als TikTok, waar al druk gespeculeerd wordt over een mogelijke cast voor Knives Out 3. Dat succes vertaalt zich natuurlijk ook in de kijkcijfers van de film. Na iets minder dan een maand zit de film namelijk al op 273,2 miljoen kijkuren, waarmee het op dit moment al op de vierde plaats van populairste Netflixfilms aller tijden staat. Dat meldt ScreenRant.

Daarmee stak het de voorbije weken onder andere The IrishmanPurple HeartsExtraction, The Adam Project en The Gray Man voorbij. Op dit moment moet Glass Onion dus nog maar drie films laten voorgaan, maar heeft het ook nog enkele dagen om tot een totale score te komen.

Om de top 3 te bereiken moet de film beter zien te doen als Bird Box (282,02 miljoen kijkuren), Don’t Look Up (359,79 miljoen kijkuren) en Red Notice (364,02 miljoen kijkuren). Een derde plaats lijkt dus nog het enige mogelijke, al moet de film dan wel nog aan 9 miljoen kijkuren geraken binnen de twee dagen.

Bekijk de trailer van Glass Onion hier:

Liever een serie? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...