‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’ met topcast krijgt eerste trailer

De detectivefilm Knives Out werd in 2019 een onverwacht kassucces en dat is ook Netflix niet ontgaan. Om die reden kondigde de streamingdienst meteen twee vervolgfilms aan die samen ongeveer 450 miljoen dollar (ook zo’n 450 miljoen euro) zouden kosten. De eerste van die twee sequels komt op 23 december uit op Netflix en in selecte bioscopen. De streamingdienst deelde vandaag alvast een eerste trailer.

Knives Out 2 komt er bijna aan. En die ziet er alvast veelbelovend uit. In Glass Onion: A Knives Out Mystery volgen we opnieuw detective Benoit Blanc (Daniel Craig) die een groot mysterie moet zien op te lossen. Deze keer verplaatst hij zich naar een luxe privé-eiland, waar een lijk opduikt. Dat eiland zit vol rijke vrienden die elkaar vooral lijken te coveren. Wie is de echte dader?

Knives Out

Net als in de eerste Knives Out-film wordt ook Glass Onion: A Knives Out Mystery een Agatha Christie-achtig mysterie vol verdachten en onderlinge overeenkomsten. In tegenstelling tot de eerste film zal de sequel zich wel op een iets zonnigere bestemming afspelen. Terwijl Knives Out zich tijdens een koude periode in een oud landhuis afspeelde, zal de nieuwe film zich naar het strand begeven.

Van de cast uit de eerste film blijft nog maar weinig over. Maar dat is natuurlijk geen verrassing aangezien het over een volledig nieuwe case gaat. Acteur Daniel Craig keert terug als Benoit Blanc, maar wordt deze keer vergezeld door acteurs als Kate Hudson, Dave Bautista, Jessica Henwick, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Madelyn Cline, Janelle Monáe en Edward Norton.

Sequels

Na deze film zou er ook nog een derde komen. Dat maakte Netflix al bekend toen ze de rechten van Knives Out vorig jaar overnamen. Wanneer die film precies zal uitkomen en welke topcast acteur Daniel Craig dan zou gaan vervoegen, is nog niet bekend.

Tot die tijd kunnen we dus genieten van de tweede film Glass Onion: A Knives Out Mystery die op 23 december op Netflix verschijnt. De film zal ook in enkele bioscopen te zien zijn, maar of dat ook bij ons het geval zal zijn, is nog niet zeker.

Bekijk de trailer van Glass Onion: A Knives Out Mystery hier:

Meer
Lees meer...