Voorspelt deze zin in ‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’ de komst van een prequel?

De kans dat de Knives Out-franchise een derde film krijgt, is heel groot. Netflix kocht na het succes van de eerste film namelijk de rechten voor twee sequels van de hand van regisseur en scenarist Rian Jonhson. En de kans bestaat dat we ook al weten over wat die derde film zal gaan. In Glass Onion: A Knives Out Mystery wordt er namelijk verwezen naar een oude zaak van detective Benoit Blanc, die wel eens het onderwerp van een prequel zou kunnen worden.

Rian Johnson bedacht het verhaal van Knives Out al in 2005 en besloot in 2012 dat het goed genoeg was om er een film van te maken. Door andere verplichtingen – zoals Star Wars: The Last Jedi – zou het uiteindelijk nog tot 2018 duren voor de eerste film uit de reeks uitkwam.

Die bleek meteen een groot succes waarop Netflix in maart 2021 besloot de rechten voor twee losstaande sequels te kopen. Met hun hallucinante bod van 469 miljoen dollar (441 miljoen euro) haalden ze het toen van Amazon en Apple, die ook interesse toonden. Johnson, hoofdrolspeler Daniel Craig en producer Ram Bergman zouden elk 100 miljoen dollar (94 miljoen euro) krijgen voor de twee aankomende Netflixfilms samen.

Benoit Blanc

Dat alles zorgde ervoor dat we sinds vorige week vrijdag eindelijk kunnen kijken naar Glass Onion: A Knives Out Mystery op Netflix. Detective Benoit Blanc (Daniel Craig) keert daarbij als enige personage uit Knives Out terug. Deze keer moet hij een moord oplossen op een luxueus privé-eiland.

(Heel lichte spoilers vanaf hier.) Op dat eiland lijkt Blanc de enige te zijn die niemand anders van de aanwezige gasten kent. Maar gouverneur Claire Debella (Kathryn Hahn) blijkt zijn naam toch al gehoord te hebben. In het begin van de film horen we haar namelijk zeggen “Oh my god … Benoit Blanc, de detective?” Heb jij niet de moord opgelost van …”

Ballerina?

Kijkers die Knives Out al hebben gezien, hadden hier ongetwijfeld een verwijzing naar de eerste film verwacht. Maar Claire blijkt het niet te hebben over de romanschrijver waarover de eerste film gaat. Ook heeft ze het niet over de tennisspeler waar in de vorige film verwezen wordt. Ze spreekt daarentegen over “… whatshername … de balletdanser?”. Aangezien Rian Johnson erom bekendstaat graag Easter eggs in zijn films te verstoppen, zou die zin wel eens een verwijzing kunnen zijn naar een mogelijke aankomende sequel.

Bekijk de officiële trailer van Glass Onion: A Knives Out Mystery hier:

Liever een serie? Bekijk hier onze lijst met de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...