‘Glass Onion: A Knives Out Mystery’ is vanaf nu te zien op Netflix

Het is bijna Kerstmis en dat betekent: kerstcadeautjes. Vanaf vandaag, 23 december, kunnen fans van de whodunit genieten van Glass Onion: A Knives Out Mystery. Daarin speelt acteur Daniel Craig opnieuw de rol van detective Benoit Blanc.

Knives Out 2 is er. En die ziet er alvast veelbelovend uit. In Glass Onion: A Knives Out Mystery volgen we opnieuw detective Benoit Blanc (Daniel Craig) die een groot mysterie moet zien op te lossen. Deze keer verplaatst hij zich naar een luxe privé-eiland, waar een lijk opduikt. Dat eiland zit vol rijke vrienden die elkaar vooral lijken te coveren. Wie is de echte dader?

Knives Out

Net als in de eerste Knives Out-film wordt ook Glass Onion: A Knives Out Mystery een Agatha Christie-achtig mysterie vol verdachten en onderlinge overeenkomsten. In tegenstelling tot de eerste film zal de sequel zich wel op een iets zonnigere bestemming afspelen.

Van de cast uit de eerste film blijft nog maar weinig over. Maar dat is natuurlijk geen verrassing aangezien het over een volledig nieuwe case gaat. Acteur Daniel Craig keert terug als Benoit Blanc, maar wordt deze keer vergezeld door acteurs als Kate Hudson, Dave Bautista, Jessica Henwick, Kathryn Hahn, Leslie Odom Jr., Madelyn Cline, Janelle Monáe en Edward Norton.

Glass Onion

Enkele weken geleden deelde Netflix al een trailer waarin te zien was dat de excentrieke inspecteur Benoit Blanc (Daniel Craig) deze keer een privé-eiland (on)veilig mag maken. Op dat eiland komt een bende vrienden samen, die onder leiding van de rijke miljardair Miles Bron (Norton) een ‘moordspelletje’ spelen. Terwijl iedereen ervan overtuigd is dat het om een levensechte versie van Cluedo gaat, lijkt dat gevoel toch snel om te keren.

Wanneer er echt een moord lijkt te zijn gepleegd, is iedereen opeens verdacht. En dat zorgt ook meteen voor het nodige wantrouwen, een paar ruzies en enkele interessante bekentenissen. Alleszins, genoeg materiaal voor detective Blanc om zich in te verdiepen.

Bekijk de trailer van Glass Onion: A Knives Out Mystery hier:

Liever een serie? Bekijk hier onze lijst met 50 beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...