Netflix bevestigt: ‘Red Notice’ krijgt twee sequels

De film Red Notice krijgt niet één maar twee sequels. Dat meldt Screen Rant. De film met Dwayne “The Rock” Johnson, Gal Gadot en Ryan Reynolds kwam in november uit op het streamingplatform en is ondertussen uitgegroeid tot best bekeken Netflixfilm aller tijden. Een reden die groot genoeg is om er een vervolg aan te breien, blijkt nu.

De geruchten gingen al een tijdje de ronde, maar nu zou het nieuws ook officieel bevestigd zijn. Verschillende bronnen melden de komst van een Red Notice 2 en 3. Volgens heel wat critici zijn die twee sequels overbodig, aangezien de eerste film volgens hen al geen hoogvlieger was. Toch scoorde de film gigantisch goed op Netflix en behaalde het in de eerste maand al 328 miljoen kijkuren. Daarmee stootte het Bird Box van de troon, die nu zelfs al werd ingehaald door Don’t Look Up.

Topcast

Het succes van Red Notice ligt zonder twijfel, net zoals bij Don’t Look Up, ook deels bij de topcast. De eerste film kon al op Dwayne Johnson, Gal Gadot en Ryan Reynolds rekenen en ook voor de tweede en derde film zullen de acteurs waarschijnlijk terugkeren. Netflix is op dit moment bezig met de voorbereidingen en scenarist Rawson Marshall Thurber zou al bezig zijn met het script. De opnames voor beide films zouden in 2023 volgen.

In de eerste film volgen we FBI-agent John Hartley (Dwayne Johnson) die probeert om de meest gezochte kunstdief ter wereld, Sarah Black (Gal Gadot) te vinden. Tijdens zijn opdracht komt hij een ander berucht figuur tegen die naar de naam Nolan Booth (Ryan Reynolds) luistert. Booth is zelf ook ‘bekend’ als kunstdief, maar toch slaan ze de handen in elkaar om Black te vinden. Op meer nieuws over de twee sequels is het nog even wachten, maar hoe dan ook: het wordt minstens even chaotisch dan de eerste.

Bekijk de Red Notice-trailer hier:

Meer
Lees meer...