‘Red Notice’, de duurste Netflixfilm ooit, staat nu online

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar Red Notice. De film met Dwayne Johnson, Ryan Reynolds en Gal Gadot in de hoofdrollen schreef al geschiedenis als de duurste Netflixfilm ooit gemaakt. En vanaf nu kunnen we dus zelf oordelen of het eindproduct dat geld waard is.

Red Notice is een actiekomedie en moet de eerste grote blockbuster van Netflix worden. Voor de productie van de film werden kosten noch moeite gespaard dus zijn de verwachtingen hooggespannen.

Red Notice

Red Notice gaat over de FBI-agent John Hartley (Dwayne Johnson) die kunstdief Nolan Booth (Ryan Reynolds) een voorstel doet. Als Booth met hem samenwerkt om de meest beruchte kunstdief Sarah Black (Gal Gadot) op te pakken, zal hij van hem opnieuw de beste bandiet ter wereld maken. En gezien de onhandigheid van Booth, kan hij alle hulp daarbij zeker gebruiken. Red Notice belooft een actiefilm te worden, maar wel eentje met een flinke portie humor.

Netflix spendeerde voor het maken van Red Notice een budget van maar liefst 180 tot 200 miljoen dollar (zo’n 155 tot 170 miljoen euro). Het grootste budget ooit voor een productie van de streamingdienst. Een grote hap van dat bedrag ging naar de hoofdrolspelers. Zo werd al bekend dat zowel Ryan Reynolds als Gal Gadot allebei 20 miljoen dollar (zo’n 17 miljoen euro) kregen voor hun rol. Bij Dwayne Johnson zou dat bedrag zelfs nog een stuk hoger liggen.

Matige reviews

Als we de filmcritici moeten geloven, is de film niet meteen een schot in de roos. Zo blijft hij op Rotten Tomatoes steken op een score van 38 procent, gebaseerd op 95 reviews. De audience score ligt daar wel een flink stuk hoger met maar liefst 92 procent positieve reviews.

Ook de Metacritic-score van Red Notice is opvallend laag. Met een score van 36 op 100 krijgt de film “overwegend negatieve reviews”. Ook de user score op Metacritic is matig met 5,2 op 10. De meeste kritiek komt op het feit dat het verhaal voorspelbaar is en dat de drie hoofdrolspelers gewoon doen wat ze altijd doen. Velen halen ook aan dat de film niet memorabel genoeg is voor het monsterbudget dat Netflix er tegenaan kletste.

Bekijk hier nog eens de trailer van Red Notice:

Hier vind je onze top 50 met de beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...