‘Red Notice’ zal duurste Netflix-film ooit worden

Red Notice is het nieuwste project van Dwayne Johnson. Na zijn rollen in grote blockbusters zoals Hobbs & Shaw en Jumanji: The Next Level zullen we hem binnenkort zien in de Netflix-film Red Notice. En Netflix heeft veel geld over om van de film een succes te maken.

Naast Dwayne Johnson alias ‘The Rock’ zullen Gal Gadot (Wonder Woman) en Ryan Reynolds (6 Undergrond, Deadpool) de hoofdrollen spelen in de nieuwe Netflix-film Red Notice. De film gaat over de achtervolging van de meest gezochte criminelen ter wereld. Daarin speelt ‘The Rock’ een Interpol-agent die een klopjacht organiseert om ’s werelds grootste kunstdief (Gadot) en de ’s werelds grootste oplichter (Reynolds) op te pakken.

Duurste Netflix-project

https://www.instagram.com/p/B9O6v0fF8GK/

Netflix wil koste wat het kost van Red Notice een succes maken. Naast een topcast voorziet de streamingdienst ook een groot budget. Dat bevestigde Dwayne Johnson op z’n Instagram: “Onze film, Red Notice (over ’s werelds grootste kunstdief, een FBI-profiler en ’s werelds grootste oplichter) is de grootste investering die Netflix tot nu toe heeft gedaan. Bedankt voor het vertrouwen en de inzet.”

Oorspronkelijk was de actiefilm gepland bij Universal Pictures voordat hij naar streamingdienst Netflix verhuisde. Er ontstond namelijk een biedoorlog tussen de grote studio’s die allemaal voor de filmrechten vochten. Uiteindelijk ging Universal niet akkoord met het voorgestelde budget, waarop Netflix het distributiebedrijf werd. Het productiebudget wordt geschat tussen de 125 en 150 miljoen dollar (112 en 135 miljoen euro).

Daarop liet Johnson in een persbericht weten: “Met Red Notice was ons doel bij Seven Bucks Productions (het productiehuis dat opgericht is door Johnson) om de traditionele barrières te doorbreken en een echt wereldwijd gebeuren voor het publiek te creëren. Netflix heeft aangetoond dat zij de perfecte partners zijn om dit doel te bereiken. Ik bewonder de ambitie van Netflix om een van de grootste filmstudio’s ter wereld te worden. Hun originele inhoud zorgt voor een kritische noot en nodigt uit tot volledige samenwerking op elk niveau van de productie.”

Coronavirus

https://www.instagram.com/p/B7kic2QF7PR/

De opnames zijn in januari gestart, maar ondervinden al wat problemen. De actiefilm speelt zich namelijk wereldwijd af waardoor ze filmen op verschillende buitenlandse locaties. Italië was een van die geplande locaties. Maar door de huidige uitbraak van het coronavirus in Italië komen de opnames van Red Notice in het gedrang.

Het grootste deel van de film is al opgenomen in Atlanta. Gelukkig moet de productie in Italië nog beginnen, maar de corona-uitbraak heeft Netflix nu wel aan het piekeren gezet over wat de streamingdienst gaat doen met het Italiaanse deel van de opnames. Daardoor moet de film nu op zoek naar andere locaties voor de komende overval.

Red Notice is bovendien niet de enige productie die getroffen is door de uitbraak van het coronavirus. Naast de talrijke concerten en evenementen die werden afgelast, heeft Paramount zijn drie weken durende opnames van Mission: Impossible 7 uitgesteld in Venetië, Italië. Ook de release van de nieuwe Bond-film No Time To Die is uitgesteld in China uit vrees voor het coronavirus.

Meer
Lees meer...