Dwayne Johnson zal niet meer terugkeren in ‘Fast and Furious’ en noemt acteur Vin Diesel manipulatief

Het lijkt einde verhaal te zijn voor de vriendschap tussen acteurs Dwayne “The Rock” Johnson en Vin Diesel. Beide waren samen te zien in meerdere Fast and Furious-films, tot Johnson besliste te vertrekken. In november van 2021 deelde Vin Diesel een Instagrampost waarin hij zijn collega smeekte om terug te keren voor de twee laatste films en de spanningen achter hen te laten. Die smeekbede viel niet in goede aarde, want in een recent interview met CNN noemde Johnson het “een voorbeeld van hoe hij mensen kan manipuleren“.

Dwayne Johnson speelde van de vijfde Fast and Furious-film Fast Five tot de achtste film The Fate and the Furious de rol van Luke Hobbs. In die jaren werd hij goeie vrienden met de andere hoofdrolspeler Vin Diesel, die de rol van Dominic Toretto speelt. Toch leek het erop dat de twee op een bepaald moment rechtsomkeer maakten, en elkaar niet meer konden uitstaan. Dat blijkt uit een Instagrampost die Johnson deelde na de opnames van The Fate and the Furious. Daarin liet hij duidelijk weten dat hij teamwork hoog in het vaandel draagt, in tegenstelling tot sommige andere mensen. Die post bleek een sneer te zijn naar co-star Diesel.

“The time has come”

In november 2021, zo’n vier jaar en één Fast and Furious-film later deelde Vin Diesel een post op Instagram waarin hij Dwayne Johnson openlijk smeekt om terug te keren voor de tiende film van de franchise. Daarin noemt hij Johnson “zijn kleine broer” en ging hij ook de emotionele richting uit door naar zijn kinderen en de overleden acteur Paul Walker (die Brian O’Connor speelde in de films en in 2013 stierf in een auto-ongeluk). “Je weet dat mijn kinderen je aanspreken met Nonkel Dwayne”, klonk het in zijn openbare speech. “De tijd is gekomen, en ik heb Pablo (Paul Walker) belooft om hem niet teleur te stellen. Je moet van de partij zijn voor de tiende film, om er een sprankelende finale van te maken”, voegde Diesel er ook nog aan toe.

(lees verder onder de foto)

Vin Diesel, Paul Walker en Dwayne Johnson in de zesde Fast and Furious. COLLECTION CHRISTOPHEL © Universal Pictures / Relativity Media

Zijn smeekbede lijkt niet te werken, want in een recent interview met CNN reageerde Johnson op het voorval. Hij zal niet terugkeren voor de tiende Fast and Furious-film en vind het onaanvaardbaar dat Diesel hem zo via Instagram manipuleerde. De twee hadden blijkbaar maanden eerder al rond de tafel gezeten, waar The Rock al duidelijk had gemaakt dat hij niet zou terugkeren. Volgens Johnson was dat een vredevol gesprek, met wederzijds respect.

Manipulatief

“Ik was heel voorzichtig met mijn woorden en ik zei ook dat ik voor altijd achter de cast en de franchise zal staan. Ik wil nog steeds dat de films succesvol blijven, maar de kans dat ik terugkeer bestaat gewoon niet”, vertelde Johnson tijdens het interview. Daarmee refereerde hij naar een eerder gesprek met zijn ex-collega Vin Diesel. “Ik heb ook met producent Universal gepraat, en die verstonden het probleem volledig.”

Verder veroordeelde The Rock ook de Instagrampost van Diesel. “Ik was verrast door de post. Maar ik vond het niet fijn dat hij zijn kinderen en de dood van Paul Walker gebruikte om me te overtuigen. Hou hen erbuiten”, zei hij erover. Volgens Johnson was dat het perfecte voorbeeld van hoe Vin Diesel mensen kan manipuleren. Dwayne Johnson zal dus niet terugkeren voor de tiende en voorlaatste Fast and Furious, die in 2023 uitkomt.

Bekijk hier de Instagrampost van Vin Diesel waarin hij Dwayne Johnson smeekt om terug te komen:

Meer
Lees meer...