‘The Fast and the Furious’ eindigt na film 11: laatste 2 delen worden dubbelfilm

De Amerikaanse filmstudio Universal Pictures zal een punt achter de Fast and the Furious-filmreeks zetten na het elfde deel. Dat meldt de Amerikaanse entertainmentwebsite Deadline. Deel tien en elf zouden een dubbelfilm vormen en zouden samen één verhaal vertellen. Wanneer dat tiende en elfde deel van The Fast and the Furious verschijnen, is nog niet bekend.

Universal

Volgens Deadline zou acteur Vin Diesel opnieuw de hoofdrol spelen in het tiende en elfde deel van de actiefilms over illegale straatraces en criminaliteit. Daarnaast zouden onder andere Michelle Rodríguez, Tyrese Gibson, rapper Ludacris, Jordana Brewster en Nathalie Emmanuel te zien zijn in de filmreeks die in 2001 het levenslicht zag.

Na zijn medewerking aan vijf eerdere The Fast and the Furious-films zou Justin Lin de dubbelfilm regisseren. Of Dwayne Johnson opnieuw in de filmreeks te zien zal zijn, is niet geweten.

(Legally Blonde 3 krijgt een releasedatum.)

The Fast and the Furious 9

De negende The Fast and the Furious-film verscheen op 20 mei in de Belgische zalen. In F9: The Fast Saga krijgt Dominic Toretto, het personage van Diesel, het aan de stok met een huurmoordenaar. Dat heeft alles te maken met het verleden van Dom.

Hij moet de fouten uit zijn verleden onder ogen zien als hij zijn familie wil beschermen. Zijn crew komt weer samen om een van de meest gevaarlijke huurmoordenaars en high-performance drivers ooit te stoppen. Wanneer blijkt dat dit Dom zijn verdwenen broer Jakob (gespeeld door John Cena) is, wordt deze levensbedreigende situatie nog ingewikkelder.

(Netflix-documentaire over Shawn Mendes krijgt eerste trailer.)

Meer dan 5 miljard euro opbrengst

Universal

De eerste acht films van The Fast and the Furious brachten in totaal meer dan 5,8 miljard dollar (ruim 5 miljard euro) op. De absolute toppers op financieel gebied zijn uiteraard de 23 Marvel-films, waaronder Avengers: Endgame.

Die brachten in totaal meer dan 22 miljard dollar (ruim 19 miljard euro) op.