‘Red Notice’ stoot ‘Bird Box’ van de troon en wordt best bekeken Netflixfilm ooit

De film Red Notice is nog geen maand uit, en breekt toch al records op Netflix. Met een kijktijd van 328 miljoen uren wereldwijd, stoot de film zelfs dat ander groot succesverhaal Bird Box van de troon. Die film haalde wereldwijd 282 miljoen uren kijktijd in de eerste maand. Met het succes van Red Notice hoopt Netflix te blijven inzetten op soortgelijke films, om zo de concurrentie met Disney+ en andere streamingdiensten te blijven aangaan.

Gooi acteurs Dwayne Johnson en Ryan Reynolds en actrice Gal Gadot in de mix en je hebt een grote kans op slagen. Dat is wat Netflix dacht toen het Red Notice maakte. En het had gelijk, want de film is na minder dan een maand al de best bekeken Netflixfilm ooit. Daarmee verslaat het die andere megahit Bird Box. De horrorfilm uit 2018 met Sandra Bullock in de hoofdrol. Natuurlijk is ook het aantal Netflix-abonnees in drie jaar enorm toegenomen, wat de vergelijking minder accuraat maakt.

Succesformule

Met het maken van Red Notice nam Netflix wel een risico. De film werd de duurste Netflixfilm ooit gemaakt, en moest dus een succes worden. Maar het streamingplatform gokte en won. Daardoor zullen ze zonder twijfel in de toekomst nog dure projecten maken (of Red Notice 2 daar zal bijzitten is nog niet zeker), om zo te proberen Disney+ bij te benen. Toch zal dat moeilijk worden aangezien Disney van plan is het dubbele van Netflix te investeren in nieuwe content volgend jaar. Ondanks het grote verschil blijft Netflix toch niet bij de pakken zitten en probeert het grote projecten binnen te halen. Zo onderhandelt het momenteel met zangeres Adele voor een documentairefilm.

Red Notice verscheen op 11 november op Netflix en zorgde sindsdien voor meer dan 328 miljoen uren kijkplezier over de hele wereld. De film werd goed ontvangen door het publiek en ook de acteurs waren blij met het resultaat. Maar wees eerlijk, wie kan er aan de combinatie van Dwayne ‘The Rock’ Johnson, Gal ‘Wonder Woman’ Gadot en Ryan ‘Deadpool’ Reynolds weerstaan? Wij ook niet.

Bekijk de trailer van Red Notice hieronder:

Meer
Lees meer...