Ryan Reynolds maakte 400 video’s om crewleden te bedanken tijdens opnames ‘Red Notice’

Om grote projecten te laten doorgaan tijdens de coronacrisis, moet je creatief zijn. Dat was ook het geval voor de opnames van Netflix-film Red Notice. Daarvoor leefden 300 crewleden lange tijd in een afgesloten bubbel. Om hen te bedanken, maakte Ryan Reynolds meer dan 400 filmpjes voor hun familie, vrienden … en huisdieren.

De wereldwijde uitbraak van het coronavirus zorgde er in maart voor dat overal bijna alle opnames van series en films zijn stopgezet. Enkele maanden later konden die geleidelijk aan weer worden opgestart. Uiteraard was dat wel met strikte veiligheidsvoorschriften.

Voor de opnames van de Netflix-actiefilm Red Notice is daarom besloten om 300 cast- en crewleden in een bubbel te steken. Daardoor konden ze lange tijd geen contact hebben met hun vrienden en familie.

“300 zielen in bubbel”

“We zijn 10 maanden geleden met deze film begonnen. We stopten in maart zonder idee wanneer en of we terug zouden gaan. Met de hulp van veel slimme gezondheids- en veiligheidsmedewerkers heeft Netflix een manier gevonden om ons weer aan het werk te krijgen”, schreef Ryan Reynolds recent nog op Instagram. “Om dat te realiseren waren er 300 zielen nodig waren die in een afgezonderde bubbel leefden. Ze gingen elke dag onder de meest intense omstandigheden naar hun werk. Dat offer is niet alleen van hen, maar is ook van hun familie, vrienden en geliefden die hen al maanden niet hebben gezien. Not all heroes wear capes. Sommigen dragen mondmaskers. En gezichtsschermen. En laten elke dag wattenstaafjes in hun neus steken.”

“Video’s voor hun honden”

Die bedanking op Instagram is niet het enige dat Reynolds deed om zijn waardering voor de cast en de crew te tonen. De website The Hollywood Reporter meldt dat hij tijdens de opnames zo’n 400 video’s maakte voor de families, vrienden en geliefden van mensen in de bubbel van Red Notice.

“Ik heb video’s gemaakt voor hun honden. Het moreel was zo laag omdat iedereen opgesloten zat. Ze konden nergens anders heen dan naar het werk of naar het hotel. In sommige gevallen woonden hun gezinnen op minder dan anderhalve kilometer afstand. Ik kan me zo’n gemis niet voorstellen”, legt hij uit. Op het einde van de opnames kreeg iedereen van Ryan Reynolds ook nog een fles van zijn Aviation Gin met een persoonlijk briefje.

Red Notice

Red Notice is een spannende actiekomedie van regisseur Rawson Marshall Thurber, bekend van onder andere We’re the Millers en Skyscraper. Naast Reynolds bestaat de topcast ook nog onder andere uit Dwayne ‘The Rock’ Johnson en Gal Gadot. Als de postproductie klaar is, zal de film te zien zijn op streamingdienst Netflix.

Kan je niet wachten? Dan vind je hier een lijst met de 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...