‘Ripley’ met Andrew Scott staat nu op Netflix

Vanaf vandaag kan je op Netflix kijken naar de gloednieuwe reeks Ripley. Het gaat om een psychologische thriller, die volledig zwartwit is. De hoofdrol in Ripley is weggelegd voor Andrew Scott, die je kan kennen van SherlockFleabag en recent de film All of Us Strangers.

Netflix heeft vandaag de nieuwe serie Ripley gelost. De psychologische thriller speelt zich af in de jaren 60 en is volledig gefilmd in het zwartwit. Andrew Scott zal te zien zijn in de hoofdrol.

Ripley

Ripley is gebaseerd op het boek The Talented Mr. Ripley van Patricia Highsmith uit 1955. Het is het eerste boek waarin het personage Tom Ripley verschijnt, die later ook nog in vier volgende werken van Highsmith te vinden was. Het verhaal werd al eens verfilmd in 1999 met Matt Damon in de hoofdrol.

Maar nu is het personage dus terug in een nieuwe reeks van Netflix. We volgen daarin Tom Ripley, deze keer gespeeld door Andrew Scott. Hij bevindt zich in New York waar hij ingehuurd wordt door een rijke man om zijn zoon terug te halen uit Italië. Maar wanneer hij de zoon in kwestie, Dickie Greenleaf (Johnny Flynn) ontmoet, raakt hij in de ban van zijn levensstijl. En zo begint een verhaal van bedrog, fraude en moord.

Naast Andrew Scott (SherlockFleabag) zullen ook Johnny Flynn (LovesickStardust), Dakota Fanning (TwilightOnce Upon a Time in Hollywood) en Eliot Sumner (Me Without YouNo Time to Die) te zien zijn in Ripley. De reeks is geregisseerd door Steven Zaillian, die in het verleden al meewerkte aan onder andere Schindler’s ListMission: ImpossibleHannibal en The Irishman.

Bekijk hier nog eens de officiële trailer voor Ripley:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...