‘All of Us Strangers’ met Paul Mescal en Andrew Scott krijgt trailer

Dit najaar komt er een nieuwe LGBTQIA+-film uit. Het gaat om de nu al veel besproken All of Us Strangers met acteur Andrew Scott in de hoofdrol. De eerste trailer van de film werd vandaag op de wereld losgelaten en daarin kunnen we alvast zien hoe het verhaal verschillende genres inkleurt.

Terwijl films als Barbie, Oppenheimer en Mission Impossible met alle aandacht gaan lopen, zijn er ook heel wat kleinere films die dit jaar op het grote scherm te zien zijn. Een daarvan is het nieuwe All of Us Strangers, gebaseerd op het boek Strangers van Taichi Yamada.

De film komt pas officieel in december in de bioscoop, maar wordt nu al op verschillende filmfestivals hartelijk ontvangen. Ook bij ons is de film volgende maand al te zien op Film Fest Gent.

All of Us Strangers

De film vertelt het verhaal van Adam, gespeeld door Andrew Scott (Sherlock, Fleabag). Hij woont in een appartement in Londen en voelt zich de meeste dagen eenzaam en depressief. Het enige lichtpuntje in zijn leven lijkt zijn buurman Harry, gespeeld door Paul Mescal (Normal People, Aftersun) te zijn. Wanneer Harry hem op een dag aanspreekt, groeien de twee dichter naar elkaar toe en beginnen ze een hartstochtelijke relatie.

Wanneer Harry hem op een ochtend een vraag stelt over een foto van Adams ouders, beslist Adam dat hij moet terugkeren naar zijn ouderlijk huis. Daar wil hij antwoorden vinden op vragen waar hij al sinds zijn jeugd mee worstelt. Wanneer hij in dat huis ook echt zijn ouders, gespeeld door Claire Foy (The Crown) en Jamie Bell (Rocketman, Billy Elliot) aantreft en zij dezelfde leeftijd als hem lijken te hebben, worden dingen pas echt ingewikkeld. Toch gaat hij met hen in gesprek over zijn relatie met Harry en zijn verwachtingen van het leven.

Warm ontvangen

De release van de film is pas voor 20 december, maar toch wordt All of Us Strangers nu al op verschillende filmfestivals vertoond. Daar wordt hij alleszins positief onthaald. Op Rotten Tomatoes heeft de film al een score van 94 procent en ook op IMDb kan het op een 8,2 op 10 rekenen.

Ook in België is de film al eerder te zien tijdens Film Fest Gent. Op 16, 17, 18 en 19 oktober zijn er screenings in Kinepolis en Kunstencentrum Vooruit.

Bekijk de trailer van All of Us Strangers hier:

Meer
Lees meer...