‘Oppenheimer’ steekt ‘Bohemian Rhapsody’ voorbij en wordt meest succesvolle biopic

Het gaat hard voor Oppenheimer. Ondanks het feit dat de film zijn meerdere moest erkennen in Barbie afgelopen zomer, doet de film over Robert Oppenheimer het ook gigantisch goed. Op dit moment is de film zelfs al de populairste biopic aller tijden.

Afgelopen zomer kwam een van de meest besproken films van het laatste jaar in de zalen. Op die dag kwam ook die andere populaire film, Barbie, uit. Heel wat filmfans zagen die release dus lang als een soort strijd tussen beide films, maar uiteindelijk zijn ze allebei groots in hun eigen genre.

Hoewel Barbie dus over het algemeen populairder was, heeft ook Oppenheimer een record verbroken. Door de huidige cijfers aan de box office is de film namelijk de populairste biopic aller tijden geworden.

Oppenheimer

Oppenheimer is gebaseerd op het boek American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer van schrijvers Kai Bird en Martin J. Sherwin. Dat boek vertelt het verhaal van (hoe kan het ook anders) Robert Oppenheimer, een fysicus die ook wel ‘de vader van de atoombom’ werd genoemd.

De hoofdrol in die film wordt gespeeld door Cillian Murphy en ook onder andere Rami Malek, Emily Blunt en Florence Pugh hebben belangrijke rollen. Die laatste heeft in de film ook een opvallende naaktscène, die in sommige landen werd gemaskeerd door een CGI-jurk.

Record

De film was tijdens de zomer dus een groot succes. Zo een groot succes dat het ondertussen zelfs de meest succesvolle biopic aller tijden is geworden. Oppenheimer bracht ondertussen namelijk al 912,7 miljoen dollar (zo’n 856 miljoen euro) op aan de box office en steekt op die manier Bohemian Rhapsody over Freddie Mercury voorbij.

Meer
Lees meer...