‘Oppenheimer’: Florence Pugh krijgt in bepaalde landen CGI-jurk tijdens naaktscène

Sinds vorige week is Oppenheimer wereldwijd te zien in de bioscoop. Maar niet overal krijg je dezelfde versie van de film te zien. Zo is er in een aantal landen een gecensureerde versie te zien, waarin actrice Florence Pugh een bijzondere jurk kreeg.

Vorige week woensdag, op 19 juli 2023, verschenen twee absolute blockbusters in de zalen: Barbie en Oppenheimer. Die eerste film werd in verschillende Aziatische landen niet, of in een aangepaste versie, getoond. Maar ook bij Oppenheimer zijn er landen die een eigen versie van de film te zien krijgen. Het probleem? Een naaktscène van Florence Pugh.

CGI-jurkje

In de bewuste scène zit actrice Florence Pugh, die in de film de rol van Jean Tatlock speelt, naakt in een zetel. Maar die naaktheid was te veel voor een aantal landen. Zij kwamen met een oplossing waardoor de film wel “zedig” genoeg was om in de zalen vertoond te worden.

Florence Pugh kreeg met behulp van CGI een zwart jurkje aangemeten, waardoor alles braafjes verborgen blijft. Deze versie wordt vertoond in landen als India en het Midden-Oosten. Op het internet lachen heel wat mensen met de niet zo subtiele oplossing. Anderen zijn dan weer blij dat de landen het zo oplossen in plaats van de scène uit de film te knippen of de film volledig te verbieden.

Anderen verwijzen dan weer naar hoe regisseur Christopher Nolan een grote tegenstander is van het gebruik van CGI. Er werd dus ook geen CGI gebruikt in de originele film. De explosie die te zien is in de film vond dus echt plaats op de set.

Bekijk hier een still uit de film met het bewuste CGI-jurkje:

Meer
Lees meer...