Steven Moffat: “Ik zou morgen aan nieuw seizoen ‘Sherlock’ beginnen onder één voorwaarde”

Er is nog hoop voor fans van de BBC-reeks Sherlock. De reeks over Sherlock Holmes met Benedict Cumberbatch in de titelrol bestaat uit vier seizoenen, waarvan het laatste verscheen in 2017. Maar schrijver Steven Moffat sluit een vijfde seizoen niet uit.

Het is ondertussen al zes jaar geleden dat het vierde en voorlopig laatste seizoen van Sherlock verscheen. Fans van de reeks hopen natuurlijk al jaren dat er nog een vervolg komt van de populaire BBC-reeks en dat is niet helemaal uitgesloten.

Sherlock seizoen 5?

Steven Moffat is op dit moment bezig met de promotour van zijn toneelstuk The Unfriend. Daarbij was hij te gast bij de BBC-radioshow Today. In het interview kreeg hij de vraag aan welke reeksen hij nog aan het werk is. Daarbij liet hij weten dat hij net begonnen is aan het tweede seizoen van de BBC-/Netflixreeks Inside Man. Maar natuurlijk wilden de interviewers ook weten of er nog een seizoen van de razend populaire reeks Sherlock zou komen.

Daarbij liet Moffat weten dat hij dat zeker zou zien zitten. “Ik zou morgen opnieuw aan Sherlock beginnen schrijven”, klonk het zelf. Al heeft hij wel één voorwaarde: de terugkeer van Benedict Cumberbatch (Sherlock Holmes) en Martin Freeman (John Watson). “Ze zijn nu met grotere en betere dingen bezig. Maar Martin en Benedict, kom alsjeblieft terug?”, grapte hij.

Eerder liet Moffat ook al weten dat een vijfde seizoen van Sherlock moeilijk was doordat de twee hoofdrolspelers veelgevraagd zijn. Zo kunnen ze maar moeilijk een periode vinden waarin ze allebei voor een lange tijd beschikbaar kunnen zijn. Maar moesten ze dus allebei hun akkoord geven, is ook schrijver Steven Moffat klaar voor een nieuw seizoen.

Meer
Lees meer...