‘Sherlock’-bedenker zegt dat een vijfde seizoen van de BBC-reeks mogelijk is

Goed nieuws voor de fans van de BBC-reeks Sherlock, want de kans op een volgend seizoen is nog niet verkeken. Twee makers van de reeks, Steven Moffat en Mark Gatiss, vertelden in een interview met RadioTimes namelijk dat ze open staan voor een vervolg. Vooraleer ze dat vervolg kunnen maken, moeten acteurs Benedict Cumberbatch (Sherlock) en Martin Freeman (Watson) natuurlijk nog overgehaald worden.

Het is ondertussen al vijf jaar geleden dat het vierde en laatste seizoen van Sherlock te zien was op BBC en Netflix. De reeks bestaat al sinds 2012 en werd al snel een van de populairste herwerkingen van Sir Arthur Conan Doyle’s Sherlock Holmes. Dat succes kwam zonder twijfel door de magische combinatie van acteurs Benedict Cumberbatch en Martin Freeman.

Vijfde seizoen?

Na vier succesvolle seizoenen, en een lange periode tussen seizoen 3 en 4, kwam Sherlock aan zijn einde. Dat kwam vooral door het feit dat acteurs Benedict Cumberbatch en Martin Freeman door het succes van de reeks heel wat andere aanbiedingen kregen. Toch beslisten de twee om nog terug te keren voor een vierde seizoen. Wat best gek was, want voor Sherlock werden ze veel minder betaald dan bij andere mogelijke projecten. Dat meldt ScreenRant. Daarna stopte de reeks ermee.

Vijf jaar later lijken makers Steven Moffat en Mark Gatiss toch open te staan voor een vervolg. Al vertellen ze in het interview met de RadioTimes wel dat het nog niet voor meteen zal zijn. “Ik denk niet dat ze (Benedict Cumberbatch en Martin Freeman red.) dit noodzakelijk willen doen op dit moment. Maar ik kan wel zeggen dat ik er volledig voor zou openstaan. Ik zou morgen beginnen schrijven aan het scenario als ik zou kunnen.”

Het bal ligt dus in het kamp van de acteurs. Maar beiden lijken het op dit moment druk genoeg te hebben met andere projecten. Cumberbatch is als Doctor Strange dé leading man van het MCU en Freeman was laatst te zien in de reeks The Responder. We hopen alleszins dat de twee in de toekomst toch nog een gaatje vinden voor Sherlock.

Bekijk de trailer van Sherlock (2012) hier:

Sherlock is bij ons te zien op Netflix. Liever iets anders? Bekijk hier onze lijst met 50 beste series op Netflix.

Meer
Lees meer...