Disney viert 100ste verjaardag met kortfilm waarin ook Robin Williams opnieuw te horen is als Genie

Vandaag, op maandag 16 oktober 2023, viert Disney zijn 100ste verjaardag. Dat viert het met de release van de kortfilm Once Upon a Studio, waarin heel wat personages uit allerlei projecten terugkeren. De meest opvallende passage is misschien wel die van Genie uit Aladdin. De stem van het personage in de kortfilm is namelijk nog steeds die van overleden acteur Robin Williams.

Once Upon a Studio ging al eerder dit jaar in première op het filmfestival van Annecy. Maar omdat Disney vandaag zijn 100ste verjaardag viert, is de film nu ook op Disney+ te vinden. Daarin maken verschillende personages zich samen klaar om een gigantische groepsfoto te nemen in de studio van Disney.

Once Upon a Studio

In de nieuwe kortfilm zien we hoe verschillende figuren samenkomen in de studio van Disney nadat de werknemers naar huis zijn vertrokken. Wanneer iedereen daar is aangekomen, willen ze namelijk een gigantisch grote groepsfoto nemen om de verjaardag van de studio te vieren.

Maar aangezien we in de kortfilm meer dan 543 figuren van 95 verschillende films kunnen verwachten, loopt dat iets minder vlot dan verwacht.

Robin Williams

Zowel helden, antihelden, prinsen, prinsessen als dieren zullen te zien zijn. Daarbij gaat het om een combinatie van handgetekende figuren zoals Bambi en Mickey Mouse en 3D-figuren zoals Elsa en Anna uit Frozen.

Maar ook Genie uit Aladdin maakt opnieuw zijn opwachting. En daarbij horen fans meteen iets opvallends. In de film is acteur Robin Williams namelijk opnieuw te horen. Hij sprak de stem van het personage in in de originele film uit 1994, maar overleed in 2014.

Velen hadden dus niet verwacht zijn stem nog te horen. De uitspraken zouden verschillende geknipte stukjes uit de originele opnames zijn en het uiteindelijke resultaat zou zijn goedgekeurd door Williams’ entourage.

Once Upon a Studio is nu te zien op Disney+.

Meer
Lees meer...