‘Elemental’ en ‘Carl’s Date’ vanaf volgende week te zien op Disney+

Hoewel de release van de animatiefilm Elemental nog maar dateert van juni, is hij volgende week, op 13 september, al te zien op Disney+. Daarmee blijft de streamingdienst trouw aan het feit dat de meeste films drie maanden na de release al thuis te zien zijn. Ook de kortfilm Carl’s Date over Carl uit Up is binnenkort te bekijken.

Na het recente Lightyear en Turning Red, kwam Pixar dit jaar opnieuw met een animatiefilm. Al sinds het begin wordt Elemental een beetje vergeleken met Inside Out. Dat komt omdat het over personages gaat die in eerste instantie niet meteen met een mens of een dier te vergelijken is. De reacties op Elemental waren overwegend positief, maar toch brak de film geen potten. Vanaf volgende week, 13 september, kan je dus zelf oordelen.

Elemental

In Elemental zien we verschillende personages die opgedeeld zijn in de vier elementen: water, vuur, aarde en lucht. De twee hoofdpersonages zijn Ember en Wade. Zij zijn lid van het watervolk en het vuurvolk en zijn daardoor twee tegenpolen. Maar toch lijken ze elkaar in de loop van de film te vinden en worden ze verliefd. En dat zorgt natuurlijk ook voor de nodige problemen.

In tegenstelling tot Lightyear koos Pixar deze keer voor iets minder klinkende namen in de stemmencast. Zo speelt actrice Leah Lewis (The Half of It) de rol van Ember en is Mamoudou Athie (Jurassic World: Dominion) te horen als Wade. Die twee namen worden aangevuld met onder andere Catherine O’Hara (Home AloneSchitt’s Creek) en komiek Joe Pera.

Carl’s Date

In de bioscoop werd Elemental voorafgegaan door een kortfilm over Carl uit de film Up. In Carl’s Date zagen we hoe Carl zich een tijd na het overlijden van zijn vrouw klaarmaakt voor zijn eerste date. En hoewel hij er met tegenzin instapt, probeert hond Dug hem te overtuigen van het feit dat hij nieuwe vrienden moet maken. Deze film was meteen ook de laatste van overleden acteur Ed Asner.

Elemental en Carl’s Date verschijnen op 13 september op Disney+.

Meer
Lees meer...