‘Lightyear’ vanaf nu te zien op Disney+

Fans hebben er niet lang op moeten wachten. Vanaf vandaag, 3 augustus, is de film Lightyear namelijk al te zien op Disney+. De film kwam in juni uit in de bioscoop, maar kende niet meteen het succes waar Pixar misschien op had gehoopt. Toch waren de recensies redelijk en behaalt de film op Rotten Tomatoes een score van 75 procent. Vanaf nu kunnen fans dus ook zelf vanuit hun eigen huiskamer oordelen.

Vanaf vandaag is het verhaal van de échte Buzz Lightyear te zien op Disney+. De film Lightyear volgt het verhaal van astronaut Buzz, de persoon waarop de speelgoedpop van Andy gebaseerd is.

Lightyear

Na het grote succes van Toy Story en Toy Story 2, 3 en 4, kwam Pixar in juni met een spin-off. In de film Lightyear krijgen de fans het origin-verhaal van de astronaut Buzz Lightyear te zien. Dat is de astronaut waarop de beroemde Buzz uit de originele films is op gebaseerd.

In de film zien we hoe Buzz strandt op een vijandige planeet, ver van de aarde. Hij moet proberen om terug thuis te geraken, maar dat blijkt natuurlijk niet zo gemakkelijk. Tijdens zijn zoektocht wordt hij bijgestaan door Sox, een robotkat. Lightyear bevat natuurlijk ook een slechterik, Zurg. Hij probeert om Buzz met zijn eigen leger aan robots zo ver mogelijk weg te houden van de aarde.

De stem van Buzz wordt in deze film ingesproken door acteur Chris Evans. Pixar stapte met die keuze dus verder weg van de originele films, waar die werd ingesproken door Tim Allen. Die laatste was niet te spreken over de hercasting en wou dus vervolgens ook niets meer over de film horen. Naast Evans zijn ook o.a. Keke Palmer, Taika Waititi, James Brolin en Bill Hader te horen.

Bekijk de trailer van Lightyear hier:

Nog geen Disney+? Geen zorgen! Klik hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...