Disney+ dropt documentaire over oorsprong Buzz Lightyear

Volgende week komt de film Lightyear in de Belgische zalen. En dat betekent dat het personage Buzz Lightyear weer helemaal terug is. Het personage is al bekend sinds de allereerste Toy Story-film uit 1995 en is nog steeds een echte fan favorite. Om die reden dropt Disney+ nu een documentaire over het ontstaan van Buzz.

In een nieuwe documentaire op Disney+ kunnen fans van Buzz Lightyear het volledige ontstaan van het personage zien. Volgende week komt de film Lightyear in de zalen, maar de Space Ranger is natuurlijk al langer bekend. De docu Beyond Infinity: Buzz And The Journey To Lightyear neemt fans mee doorheen de volledige geschiedenis van het animatiefiguurtje.

Buzz Lightyear

Al meer dan 25 jaar is Buzz Lightyear een van de bekendste Pixar-personages ooit. Buzz deed zijn intrede in de allereerste Toy Story-film in 1995 en was daarna ook nog te zien in de volgende drie films in de franchise. Buzz Lightyear was vernoemd naar astronaut Buzz Aldrin, de tweede man die ooit voet op de maan zette.

Zelfs na alle Toy Story-films bleef het personage superpopulair. Daarom besliste Disney dus om hem een eigen film te geven. Al zal die er toch een beetje anders uitzien. Lightyear gaat namelijk niet over het stuk speelgoed, maar over de echte Buzz Lightyear. Dat is een astronaut waarop de speelgoedversie zou zijn gebaseerd.

Documentaire

Dat betekende dat het personage Buzz er iets anders zou gaan uitzien. En dat proces zien we in de nieuwe documentaire op Disney+. Daarin gaan verschillende tekenaars en designers van Disney op zoek naar een nieuwe dimensie voor het personage. Maar niet vooraleer de docu je ook meeneemt in de volledige geschiedenis van de Space Ranger in tijden van Toy Story. Buzz And The Journey To Lightyear is dus eigenlijk een soort liefdesbrief van Disney aan een van hun bekendste personages.

Bekijk de trailer hier:

Buzz And The Journey To Lightyear is vanaf nu te zien bij Disney+. Heb je nog geen abonnement op Disney+? Klik dan hier en bespaar 15 procent op een jaarabonnement.

Meer
Lees meer...