Pixarfavorieten als ‘The Incredibles’ en ‘Toy Story’ krijgen ‘mini-shorts’ op Disney+

Goed nieuws voor wie maar geen genoeg van krijgen van Pixarfilms Toy Story, The Incredibles, Finding Nemo, Coco, Cars en Soul. Want komend weekend verschijnen op streamingplatform Disney+ nieuwe kortfilms die gebaseerd zijn op die films. Het gaat in totaal om een tiental “hapklare verhalen”, die gebundeld zijn in Pixar Popcorn.

Disney doet meer dan enkel live action-versies maken van z’n klassiekers. Speciaal voor streamingplatform Disney+ gaat de studio aan de slag met klassiekers van Pixar. Dat bedrijf maakt ondertussen namelijk ook deel uit van Disney.

Pixar Popcorn

Eerder waren op Disney+ al andere kortfilms verschenen. Die waren gebaseerd op klassiekers van Pixar. Maar nu gaat de studio nog een stapje verder. Komend weekend gaat Pixar Popcorn live. Da’s een verzameling van tien ultrakorte films, gebaseerd op Pixarfilms.

Het gaat onder andere om twee filmpjes van een paar minuten die gebaseerd zijn op Toy Story. Die krijgen de titels To Fitness and Beyond en Fluffy Stuff with Ducky & Bunny. Ook The Incredibles wordt verwerkt in twee ‘mini-shorts’: Cookie Num Num en Chore Day: the Incredibles Way.

Daarnaast krijgen ook Finding Nemo, Coco, Cars en Soul hun eigen ultrakorte kortfilms. Die heten respectievelijk Dory Finding, A Day in the Life of the Dead, Dancing with the Cars en Soul of the City.

Eerste trailer

Uit de trailer leren we dat Pixar Popcorn vanaf 22 januari, dus komend weekend, beschikbaar is op Disney+. De verschillende kortfilms zijn nog een stuk korter dan de filmpjes die Disney en Pixar eerder op wereld loslieten. En die duurden al maar enkele luttele minuten. Volgens een persbericht van Pixar gaat het om “hapklare verhalen”.

Meer
Lees meer...