Left Right
scrollTop top

Disney cast ‘The Undoing’-actrice voor live action-versie ‘The Little Mermaid’


Noma Dumezweni The Undoing The Little Mermaid
© Noma Dumezweni uit ‘The Undoing’ zal binnenkort te zien zijn in ‘The Little Mermaid’ – HBO/The Undoing

Aan de live action-versie van The Little Mermaid is Disney al ongeveer een jaar aan het werk. Het is dan ook logisch dat de castinglijst steeds verder gevuld raakt. De meest recente naam op het (indrukwekkende) lijstje, is die van The Undoing-actrice Noma Dumezweni. Zij zal een gloednieuw personage vertolken.

Goed nieuws voor de fans van De Kleine Zeemeermin! Want de live action-versie van de Disneyklassieker krijgt steeds meer vorm. De productie van de live action-remake van The Little Mermaid is ondertussen zo’n jaar bezig, en in dat jaar zijn al heel wat acteurs en actrices gecast.

Noma Dumezweni

De meest recente toevoeging aan de indrukwekkende castinglijst, is opnieuw een naam van formaat. Het gaat om Noma Dumezweni. Die actrice is onder andere bekend om haar rol als Hermione Granger in de originele versie van Harry Potter and the Cursed Child.

Recenter was Dumezweni te zien in een nieuwe topreeks van HBO, The Undoing. Ze speelt de rol van Haley Fitzgerald, de advocate die de vader van Grace (Nicole Kidman) en Jonathan (Hugh Grant) heeft ingehuurd. De actrice was ook te zien als Gillian in Hulu’s miniserie Normal People.

Nieuw personage

Welke rol Noma Dumezweni precies zal spelen, is voorlopig niet bekend. Disney kondigde wel al aan dat het om een nieuw personage gaat, dat dus niet in de originele versie van The Little Mermaid te zien is. De geruchtenmolen draait er al op los.

Wordt Dumezweni de moeder van Ariël? In de tekenfilm uit 1989 is die namelijk al overleden nog voor het verhaal begint (zoals in bijna alle Disneyfilms). Het kan ook zijn dat de actrice een rol krijgt van een menselijk personage, of misschien iemand aan het hof van prins Eric.

The Little Mermaid

De castinglijst voor de live action-versie van The Little Mermaid raakt al mooi gevuld. Deze acteurs en actrices zullen ook in de film te zien zijn:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  114.676.033
 • Aantal
  doden
  2.547.184
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  774.344
 • Aantal
  doden
  22.141