Streamingdienst hulu komt naar Europa, alleen heet ze Star en krijgen abonnees van Disney+ ze bij in hun app, dit zijn de eerste titels

Een halve nacht, zo lang duurde het ongeveer voor Disney door al het nieuws was dat ze met ons wilden delen. Er zijn immens veel nieuwe series en films aangekondigd die we op een rijtje zullen zetten, maar er komt ook een nieuw merk bij in de Disney+-app: Star.

Star zal op 23 februari gelanceerd worden “in many international markets“. Europa zit daar bij en we mogen aannemen dat België deze keer ook bij de landen zit waar deze aanpassingen meteen zal plaatsvinden, aangezien we nu ook Disney+-gebruikers zijn.

De toevoeging gaat gepaard met een prijsstijging van 2 euro per maand, maar het aanbod wordt dan ook wel gevoelig uitgebreid. Star is de Europese naam voor hulu, de streamingdienst die in Amerika al een gevestigde naam is. Ook zullen series en films van FX (bij ons FOX) en films van 20th Century daar te vinden zijn.

Concreet: de eerste titels

Concreet wil dat zeggen dat filmfranchises die expliciet op volwassenen gericht zijn zoals Die Hard, Deadpool en Alien aan de catalogus zullen worden toegevoegd. Ook krijgen series van FX zoals de onderschatte sitcom Black-ish, Atlanta, Snowfall (die ook beiden een nieuw seizoen krijgen) en het vierde seizoen van The Handmaid’s Tale (waarvan ook een vijfde seizoen werd aangekondigd) hun plaats op Star.

Daarnaast zal ook American Horror Story daar te vinden zijn, net als komische reeksen Dave en What We Do In The Shadows en het wondermooie Better Things. It’s Always Sunny In Philadelphia heeft meteen groen licht gekregen voor nog vier nieuwe seizoenen, wat maakt dat deze sitcom al zeker nog tot seizoen 18 (!) zal lopen, wat het de langst lopende sitcom in de televisiegeschiedenis zal maken.

Ook gloednieuwe series

Maar er zullen ook gloednieuwe series te zien zijn, wat we dan Star Originals noemen. Disney kondigde al verschillende titels aan. Selena Gomez zal naast komische legendes Steve Martin en Martin Short te zien zijn in de komische reeks Only Murders In The Building.

Ook The Dropout zal nieuw zijn. Die serie vertelt het verhaal van Elizabeth Holmes. Geen familie van Sherlock, maar wel de oprichtster van Theranos, een bedrijf dat gespecialiseerd beweerde te zijn in gezondheidstechnologie. In 2015 werd Holmes door Forbes benoemd tot de jongste en rijkste vrouwelijke miljardair in Amerika. Nu wordt de jonge CEO beschuldigd van fraude en misleiding. De rol van Holmes zal gespeeld worden door Kate McKinnon.

En dan zijn we er nog niet, want de nieuwe op dramareeks Dopesick zal acteurs verzamelen als Michael Keaton, Peter Sarsgaard en Rosario Dawson. Waar de serie over gaat is nog niet geweten, maar met zo’n cast kan het moeilijk nog mislopen.

Door Big Little Lies en The Undoing werd Nicole Kidman al bijna een vast HBO-gezicht, maar daar komt nu een einde aan. Nicole Kidman trekt met David E. Kelley – de showrunner en schrijver van onder andere Big Little Lies en The Undoing – naar Disney voor de nieuwe Star-reeks Nine Perfect Strangers. Daarin zal ook Melissa McCarthy te zien zijn.

Verder werden ook nog shows van FX aangekondigd: Platform zal een anthology-reeks worden van BJ Novak die “enkelvoudige verhalen zal vertellen over de wereld waar we vandaag in leven.” BJ Novak is bij The Office US-fans het meest bekend als Ryan. Ook Y: The Last Man is een titel van een aankomende dramaserie die gedropt werd.

Ook Ryan Murphy – die nu nog exclusief voor Netflix werkt – zal er bij zijn, want met American Horror Stories zal hij een spin-off maken van zijn bekende reeks American Horror Story.

Voor verder in de toekomst werd ook nog de titel van Reservation Dogs gedropt, een komische reeks over vier Native American-tieners die opgroeien in een reservaat in Oklahoma. De serie wordt gecreëerd door Sterlin Harjo en JoJo Rabbit-Oscarwinnaar Taika Waititi.

Nog een hele spannende is de aangekondigde Alien-reeks. Het is voor het eerst dat er een reeks gemaakt zal worden van de bekende filmreeks. Showrunner van dienst is niemand minder dan Noah Hawley die zich met series als Fargo en Legion in geen tijd opwerkte tot een favoriet van de serieliefhebber.

Tot slot wordt er ook nog bij FX gewerkt aan een bewerking van de bekende en reeds meermaals verfilmde saga Shōgun. Hierin wordt het verhaal verteld van de Engelse stuurman Blackthorne, in dienst van de Nederlanders, in Japan. De avonturen van Blackthorne zijn gebaseerd op het leven van de Engelse zeeman William Adams.

Meer
Lees meer...