Disney maakt vier nieuwe liedjes voor live-action ‘The Little Mermaid’

De productie voor live-action remake van The Little Mermaid is gestart, en componist Alan Menken verklapte tijdens een interview dat de film vier volledig nieuwe liedjes zal bevatten. De opnames van de film zouden normaal in april beginnen, maar die zijn voor ongekende tijd uitgesteld als gevolg van de coronacrisis.

De laatste jaren is Disney vooral bezig met het heruitvinden van eigen films. Na Beauty and The Beast, Aladdin, The Lion King en Mulan wordt nu The Little Mermaid omgezet naar een live-action remake. Na roddels over Harry Styles als prins Eric (die het uiteindelijk niet werd) en alle commotie rond een afro-Amerikaanse Ariël, was Disney eindelijk klaar om aan de opnames te beginnen en de film in 2021 uit te brengen. Dat zal nu anders verlopen.

4 gloednieuwe songs

Als we aan The Little Mermaid denken, dan denken we meteen aan Part of Your World en Under the Sea. Maar componist Alan Menken, die ook de muziek van de originele film schreef, heeft samen met Lin-Manuel Miranda vier nieuwe liedjes gecomponeerd. Dat vertelde hij tijdens een digitaal interview met Rosie O’Donnell. “Lin-Manuel en ik hebben alle liedjes voor de live-action remake opgenomen, inclusief vier nieuwe.” Daarnaast vertelde de componist ook nog dat hij bezig was aan muziek voor de Enchanted sequel, Disenchanted en voor een Broadway-adaptatie van de tekenfilm Hercules.

The Little Mermaid is niet de eerste live-action film waarvoor Alan Menken de muziek maakt. Hij hielp al mee aan de extra muziek in Beauty and the Beast en maakte samen met producers Pasek & Paul de hit Speechless uit Aladdin. Dat is niet gek, want Menken maakte alle muziek uit die originele tekenfilms. Bij The Little Mermaid krijgt hij dus de hulp van Lin-Manuel Miranda. Dat is een componist die vooral bekend staat voor het schrijven van de hitmusicals Hamilton, waarmee hij verschillende Tony Awards won, en In The Heights, waarvan binnenkort een verfilming komt. Daarnaast componeerde Miranda ook al de muziek van de Disney-film Moana en was hij zelf te zien in de film Mary Poppins Returns.

Cast

Halle-Bailey-Little-Mermaid
Halle Bailey met haar zus Chloe / Instagram

Door het coronavirus is het dus nog even wachten op het begin van de productie, maar de cast ziet er alleszins veelbelovend uit. Ariël wordt gespeeld door Halle Bailey, een Afro-Amerikaanse actrice die ook veel met muziek bezig is. Over wie haar prins Eric ging worden, waren heel wat roddels. Harry Styles zou namelijk de rol van de prins op zich nemen, maar dat bleek uiteindelijk niet waar te zijn. De rol van Eric wordt gespeeld door Jonah Hauer-King.

Daarnaast is het belangrijkste personage in The Little Mermaid zonder twijfel Sebastian. Daveed Diggs zal die rol op zich nemen. Diggs speelde hiervoor al een hoofdrol in de musical Hamilton, en is binnenkort ook te horen in de nieuwe Pixar-film Soul. Benieuwd hoe Under the Sea zal klinken!

The Little Mermaid zou normaal in 2021 in de bioscoop te zien zijn.

Bekijk hier van welke 15 klassiekers Disney binnenkort een live action-versie gaat maken

Meer
Lees meer...