Left Right
scrollTop top

Disney+ pakt uit met ‘Inside Pixar’: hoe gaat het eraan toe in de animatiestudio?


Inside Pixar Disney+
© Inside Pixar – Disney

Vanaf 13 november verschijnen geleidelijk vier afleveringen van Inside Pixar op Disney+. Die afleveringen vormen samen een docuserie over het reilen en zeilen in de animatiestudio Pixar, die al bijna 15 jaar deel uitmaakt van The Walt Disney Company.

Inside Pixar telt vier afleveringen, waarin telkens vijf kortverhalen verteld worden. Die gaan per aflevering van de docuserie over eenzelfde onderwerp. De eerste aflevering heet ‘Inspired’ en zal gaan over de manier waarop de mensen bij Pixar op ideeën komen en ze die uitwerken tot een eindproduct.

Inside Pixar op Disney+

Die eerste aflevering van Inside Pixar verschijnt morgen al, op 13 november, op streamingplatform Disney+. De animatiestudio is namelijk sinds 2006 een deel van The Walt Disney Company.

Disney zelf omschrijft Inside Pixar als volgt. “Een docuserie vol persoonlijke en cinematografische verhalen, die een blik werpen op de mensen, de kunst en cultuur van Pixar Animation Studios.”

Pixar Animation Studios

Pixar is vooral bekend om films als Toy Story en Finding Nemo, maar ondertussen hebben ze in de animatiestudio al heel wat meer gemaakt. In totaal hebben ze bij Pixar 22 films op hun naam staan. Die leverden al even veel Oscars, en vier Golden Globes op.

Binnenkort kan Pixar nog een 23ste film aan z’n lijstje toevoegen. Soul verschijnt op Kerstmis op Disney+. In tegenstelling tot andere films (Mulan, bijvoorbeeld) zal Soul onmiddellijk deel uitmaken van het standaardaanbod van de streamingdienst.

Soul

Soul gaat over muzikant Joe (met de stem van Jamie Foxx), die op aarde lijkt te sterven. Z’n ziel verlaat z’n lichaam en is op weg naar ‘het licht’. Maar dat wachten duurt te lang, dus springt de ziel van Joe uit de wachtrij. Dat kregen we allemaal te zien in een trailer voor de film.

Zo komt die ziel in de Great Before terecht. Daar worden jonge zielen gevormd. Ze krijgen hun eigen persoonlijkheid en leren wat hun interesses zijn. Wanneer ze ‘volgroeid’ zijn, worden ze losgelaten op aarde, waar ze dan een persoon worden.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update